Pienoismallit.net

Nissan 200SX

Nissanin urheiluautomalli vuodelta 1989, myytiin Japanissa tyyppimerkinnällä 180SX, Euroopassa merkinnällä 200SX, molemmat 1.8 litraisella turbomoottorilla joka antoi tehoa 173hv, rapakon takana auto myytiin nimella 240SX ja oli varustettu kesymmällä 2.4 litraisella vapaasti hengittävällä koneella, huipputehoja 140hv. Eurooppa-mallia valmistettiin vuoteen 1993.

Malli on Fujimin tuotantoa vuodelta 1990. Tyypilliseen sen aikaiseen Fujimin tapaan sisältää tuuninkiosia, eli etupuskurin, sen ilmanohjaimet sekä katto- ja takaspoilerin. Osat lienevät jonkun virityspajan malleja, tai sitten ihan designed by Fujimi, noiden kaltaisia osia (poislukien tuo kattospoileri) ei kuvista kauheasti löydy. Lisäksi löytyy kattoluukku, jonka asennus on valinnaista. Kori on hyvän mallinen, siitä kyllä Nissanin tunnistaa. Myös osien sopivuus on hyvä. Ja tästähän voi rakentaa joko vasen- tai oikeakätisellä ohjauksella olevan mallin. Teippaukset kaikille kolmelle mallille (Japsi, Euro ja Jenkki).

Mallin hankin joskus ihan 90-luvun alussa, jolloin se tuli myös aloitettua. Aloitus oli jäänyt sisustan ja noiden ikkunalasien maalaukseen, sekä etupuskurin ja takaspoilerin liimaukseen. Toi liimaus olisi saanut jäädä tekemättä, koska nykyisellään olisin jättänyt nuo tuuninkiosat pois, ja tehnyt tästä ihan tehdasversion. Toi takaspoileri istuu auton linjoihin ihan nätisti, toisin kuin tuo etupuskuri. Pois jätin tuon kattospoilerin, joka rikkoi auton kylkiprofiilin totaalisesti. Rakentelua oli nyt siis korin maalaus (Zeron joku helmiäiskeltainen) ja lakkaus (Profix CP 2016 VHS), alustan maalaus ja kasaaminen ja loppukokoonpano. Kuten jo mainitsin, osien sopivuus on hyvä, ainoastaan tuulilasinpyyhkijöitä joutui taivuttelemaan, että ne noudattivat lasin kaarta. Loppuvaiheessa oli mattohirviö saada toisen sivuvilkun kun sahasin sitä irti valurangasta. Kuului vin kilahdus eikä oranssiseksi maalattua osaa löydy mistään. Vartin konttasin lattiaa (tuli taas roskat siivottua), ennen kuin pyyhkäisin tuolin pintaa. Siitähän se tipahti lattialle.

Näitä suunnilleen samassa tilassa olevia 90-luvun hankintoja on muutama, joten jatkoa seuraa, kun helpotan perikunnan urakkaa :)
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Näyttääpä Nissani pirtsakalta ja sporttiselta. Värisävy on oikeastaan aika hirveä, mutta juuri siksi ja rohkeutensa takia erittäin hyvä. Ja sopii auton linjoihin ja muistuttaa 90-luvun alun maailmankuvasta.
Siistiä rakentelujälkeä, mitä nyt katon reunalistan maalaus vähän mutkittelee.
Joo, uskomattoman vaikeeta saada sitä askarteluveistä kulkemaan suoraan teippausta leikatessa!
Toi väri ei luonnossa ole ihan yhtä karsee, Canonin väritasapaino taistelee näköjään tuon helmiäiskeltaisen kanssa ja vääntää vähän siniseen (eli keltaista vihertävään).
No, kaikki on vaikeaa pienoismallien rakentamisessa. Joskus jopa seuraavalla kerralle samaa toimenpidettä tehdessä onnistuu edellistä kertaa paremmin, muttei aina. Tietenkään. Siinäkö koko harrastuksen suola?
Mä laitan ton värin muistiin - pakko maalata joku oma laitos samalla värillä. On se vaan niin kirkas, ja luonnossa varmaan helmiäisvaikutus syventää sävyä. Olisko sulla maalin koodia?
Kirottua, purkin kyljessä ei ole värikoodia, ja avainsanoilla ei Hiroboyn sivuilta maalia löytynyt. Väri kuitenkin "Extreme Yellow Pearl 2005 Yamaha YZR M1 MotorGP bikes". Peittävyys sen verran huono, että tuolla purkillisella varmaan vetää jonkun prätkän vielä. Eli olisi pitänyt harkintaa käyttää sen pohjavärin kanssa…
Kiitos, tuolla tiedolla se selvisi: ZP-1044; www.hiroboy.com/search?q=ZP-1044
Lähettääkö Hiroboy maaleja Suomeen?
Joo, lähettää, mutta tulevat kuriirin kyydillä, ja toimituskulut hirveet. Täältä saa ilmeisesti kohtuullisemmilla kuluilla, jos vaan sävy löytyy. Hiroboy ei vastaile nettikaupan sähköpostikyselyihin, ja postituskululaskuri haisee. Ihmettelin sinne, kun noita tyhjiä 60ml maalipurkkeja olisi saanut viisi kappaletta 7,50 punnan toimituskuluilla ja samanlaiset 30ml purkit olisi vaatinut 18 puntaa posteja. Ei vastausta, joten olen päättänyt että pitäköön tunkkinsa. Gravity colors toimittaa Espanjasta maalit samaisella kuriirilla ihan eri hintaan kuin Hiro Englannista. Mun Brexit sitä, että völtetään Lontoolaisia kauppiaita.

Niin, ja tässä valkotasapainokorjattu versio autosta, ettei tule sävyn kanssa ylläriä.