Pienoismallit.net

Air Canada Boeing 787-9

C-FRTG

Air Canadan uusimmalla maalauskaaviolla varustettu Dreamliner. C-FRTG luovutettiin Air Canadalle toukokuussa 2017.

Aviation Megastoresta kaivamani Hasegawan sarja aiheesta oli mukava rakennettava. Runkosaumaa ei tässäkään saanut kittaamatta nätiksi, en tosin liikaa yrittänytkään. Air Canadan siirtokuvat ovat Draw Decalin valmistetta ja aivan loistavat.

Ihmettelen valmistajan ratkaisua toteuttaa myös ohjaamoikkunat pelkästään siirtokuvilla, Dreamlinerin ohjaamolasit ovat sen verran suuret että olisin mielelläni tehnyt ne läpinäkyviksi. Laseissa on kuitenkin sen verran terävät kulmat etten tässä mittakaavassa uskaltanut lähteä kokeilemaan, onnistuuko ikkuna-aukkojen avaaminen. Eikä Crystal Clearilla tai muullakaan ratkaisulla olisi välttämättä saanut kelvollista ikkunapintaa noin isoihin aukkoihin.

Toisen ihmetyksen aiheen aiheuttivat moottorit. ANA- paketoinnissa on Rolls-Royce Trent -moottorit kun taas Air Canada käyttää GEnx:ää. Kun tarpeeksi kauan olin tuijottanut valokuvia, olin varma että RR:n ja GE:n moottoripellit ovat niin samannäköiset etten löytänyt niistä mitään ratkaisevaa eroa. Yksi kuva oli sellainen, jossa oli vierekkäin Hasegawan RR- ja GE -moottorien valurangat enkä nähnyt niissä sittenkään ainakaan sellaista eroavaisuutta ettenkö uskaltaisi käyttää osia säälimättä ristiin.

Varmaan ensimmäinen mallini joka "rakentui itsestään". Liimasin siihen aina jonkin osan paikalleen kun Su-24:ssä joku asia kuivui. Pintamaali ja -lakka olivat ainoat jotka kävin varta vasten tekemässä. Eräänä päivänä huomasin sen valmistuneen.;)

Kommentit

"Varmaan ensimmäinen mallini joka "rakentui itsestään". Liimasin siihen aina jonkin osan paikalleen kun Su-24:ssä joku asia kuivui. Pintamaali ja -lakka olivat ainoat jotka kävin varta vasten tekemässä. Eräänä päivänä huomasin sen valmistuneen.;)"

Vaikka ehkä onkin vähän niinkuin ns. "maalinkuivumismalli", niin on kuitenkin tosi hienon näköinen. Milloinkahan minä voisin tehdä vastaavan ns. "vasemmalla kädellä" odottaessa oikean käden mallin valmistumista?

Hieno airlineri.
Kiitos kommentista, Mika!
Tally-ho 7.11.2019 20:41 Vastaa lainauksella
Olet rakentanut erittäin tyylikkään mallin Dreamlinerista. Ainoa pikku nillityksen aihe löytyy kuvasta neljä. Koneen alta pilkottavassa laskutelineessä taaimmainen pyörä on himppasen verran ilmassa.

Olet selvästikin mieltynyt koneisiin 1:200 mittakaavassa. Minkälainen tarjonta eri malleista on tuossa kokoluokassa?
Kiitos. Huomasin tuon renkaan vasta näistä kuvista mutten ole ehtinyt vielä korjaaviin toimenpiteisiin asti. Hasegawalla näitä enimmäkseen on, ja ovat pääsääntöisesti hyviä sarjoja mutta saatavuuden kanssa on niin ja näin. Jos löytää, kannattaa kerätä talteen.
Hienosti onnistunut malli jälleen. Oma silmä ei vieläkään ole tottunut tuohon Air Canadan uuteen maalauskaavioon, mutta hyvältä olet saanut sen näyttämään. Itsellä ei onnistu puhaltimen keskikuvun spiraalisiirtokuvan asentaminen edes isompaan mittakaavaan, joten voin vain kuvitella minkälaisia kirurgin taitoja se tässä mittakaavassa vaatii.
Kiitos, Heikki. Puhaltimen spiraali on maalattu.