Pienoismallit.net

Focke Wulf Fw-190 A-3

"Musta vitonen"

Tämä Focke Wulf A-3 "Musta vitonen" kuului 14. (Jabo)/JG5 laivueeseen ja koneen lentäjänä toimi kapteeni Friedrich-Wilhelm Strakeljahn. Hän toimi tämän Jabolaivueen päällikkönä Helmikuusta 1943 Helmikuuhun 1944. Tämä jabolaivue oli ikään kuin "puoliautonominen" yksikkö ja hieman muusta JG5:n toiminnasta erillään, pääasiallinen kalusto oli hieman jo vanhentuneitakin Fw-190 A-2 ja A-3 koneita.

Laivueen tukikohtana toimi Petsamo ja sen pääasiallinen tehtävä oli hankaloittaa Venäjän merenkulkua Barentsinmeren alueella ja etenkin kuljetuksia Murmanskiin, myös maakohteet ja lentokentät alueella olivat pommitusten kohteena. Tehtävässään laivue onnistui vaikeissa olosuhteissa kokoonsa nähden varsin hyvin tehden yli tuhat lentoa ja tuhoten 39 000 tonnia kuljetuksia vuoden 1943 loppuun mennessä.

Yksikön päällikkö Strakeljahn sai pahoja palovammoja 7.7.1943 kasvoihinsa ja käsiinsä koneensa sytyttyä it-tulituksessa palamaan, hän ohjasi koneensa kuitenkin takaisin Petsamon kentälle. Tämän jälkeenkin hän jatkoi yksikön päällikkönä osallistuen itse tehtäviin, eli laivajahtiin ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Strakeljahn kaatui 6.7.1944 Kuurinmaalla Latviassa, Venäläiset hävittäjät ampuivat hänen Fw-190 F-8 koneensa alas.

Tamiyan rakennussarja ei oikein vastannut mielikuvaani yleensä niin totutun hyvälaatuisesta Tamiyasta. Sovitusongelmia oli useissa kohdin lähtien jo rungonpuolikkaiden yhteen liittämisestä…viilaa ja kittiä siis tarvittiin. Olen joskus kritisoinut sitä että joissain sarjoissa pienen pienetkin muovinmuruset on omina osinaan kun ne aivan hyvin olisivat voineet olla valmiiksi kiinni jossain isommassa. Tässä puolestaan toivoi että olisi ollut päinvastoin! Monet, hieman herkät rikkoutumisellekin alttiit osat olivat jo valmiiksi kiinni…sanotaan nyt vaikkapa pitotputki ja siipi-kk:t, olivat siiven puolikkaassa jo valmiina…miksi ihmeessä? Mukava oli teipata vaikkapa maalausrajoja kun nuo sojottivat kokoajan siinä tiellä. Monta muutakin kohtaa oli, joissa osan olisi toivonut olevan irrallaan vaikkapa juuri maalauksen kannalta. Ohjaamon osalta etsiosat teettivät myös aika paljon lisätyötä koska eivät olleet kaiketi juuri tähän sarjaan suunniteltu ja koneen sisustaa sai "jyrsiä" oikein urakalla että sai kaikki sopimaan ja vieläpä siististi.

Nämä Jabolaivueen Fw A-2 ja A-3 hävittäjät olivat jälkikäteen muutettu pommituskäyttöön sopiviksi ja samoin jouduin tekemään minäkin. Rungon keskilinjan "korotuspalikan" ja siihen liitettävän pomminripustimen jouduin "lainaamaan" A-8 koneen vastaavasta koska ne eivät A-3 koneen varustukseen kuuluneet. Toki, ei se korotuspalikka ihan suoraan sopinut, mutta pienellä muokkauksella siitä tuli ihan hyvä. 500 kg pommi löytyi miljoonalaatikosta. Keväästä 1943 laivue siirtyi käyttämään juuri 500kg:n pommeja Strakeljahnin määräyksestä.

Sisätiloja varten oli siis hankittuna Eduardin etsit, pyörät myöskin erikseen hankitut resiinipyörät, jarruputket lisätty. Siirtokuvat olivat sarjan omia, paitsi musta vitonen ja Jabolaivueen tunnus olivat erikseen hankitut Colibrin siirtokuvat. Koneen maalauksen suhteen ei ollut muuta tietoa käytettävissä kuin "puolikas valokuva" koneen vasemmalta puolelta etuosasta kuvattuna Petsamossa kesällä 1943. Muilta osin toteutin maalauksen eri lähteitä tutkimalla ja miten muut yksikön koneet oli maalattu. Ristiriitoja oli useita lähtien itärintamatunnusten olemassaolosta ja niiden paikoista, kuin myös Jabolaivueen tunnuksen pohjaväristä, josta kiistellään yleisesti. No, minulla oli siirtokuvissa valittavina kolmekin sävyä, valkoinen, vaalean sininen ja tummemman sininen…valitsin vaalean sinisen joka ei varsinaisella arkilla edes ollut vaan tuli mukana erikseen.

Maalaukset, lakkaukset ja säistämiset LifeColorin, Vallejon ja Migin akryyleilla.

Kommentit

Terve Markku!
Tuo Tamiyan Lahtari on aika askeettinen verrattuna vaikkapa Eduardin loisteliaaseen uuteen valuun. Siitä huolimatta olet hyvin onnistunut!
YT
Kalle
Terve Kalle ja kiitos kommenteista!

En tiedä tuosta Eduardin Wulffista kun ei ole kokemusta, mutta oletettavasti parempi ainakin kuin tämä Tamiya. Hieman monotoninen kaaviohan tuossa "mustassa vitosessa" on mutta minkäs teet kun esikuvakin oli sellainen ;-). i.pinimg.com/474x/ae/e3/f4/aee3f4d2936a4170678d01d673d7cf05.jpg

"Pakko" oli kuitenkin tehdä tuo yksilö kun on menossa tällainen "Petsamokausi" muutenkin, Mersua on tulossa ja hyvässä vauhdissa jo ollaan.
Moi

Ihan siististi rakennettu ja viimeistelty alkupään FW-190. Kuvittelisin, että Petsamo ol pölisevä paikka joten töhryjä voisi olla enemmänkin. Tai sitten on lintu ollut juuri pesussa. Hieno kuitenkin.

E-P
Moi E-P ja kiitos kommenteista! Sen ainoan valokuvan perusteella oli suhteellisen siisti, joten en älynnyt kovin paljoa alkaa töhrimään.