Pienoismallit.net

3-D printattu Köf II

Saksalainen pienveturi

Kyseessä on 1:220 mittakaavan ei-moottorisoitu malli. Pyörät, kytkin ja kytkimen jousi eivät sisältyneet Saksan Ebay:stä hankkimastani mallista. Kyseessä on ensimmäinen 3-D printattu koottava jonka rakennan. Toisiaan tuli kyllä aikaisemmin ju tilattua Shapeway'sta Wismarin vaunutehtaan v. 1919 ratikan korin josta saisi vielä HKL:n hiomavaunun mittakaavassa 1:160.

Edeltäkävijä Saksan valtionrautateiden dieselöinissä. Voimansiirto hydraulinen. Tällainen vilahteli tanoin tv-sarjassa Babylon Berlin:issä; anakronismi kuten kolmimoottorinen Junkers Ju 52. Deutsche Reichsbahn Gesellschaft otti veturin käyttöön vasta 1932.
Saksankielinen sivusta näistä vetureista, paljon kuvia:
Linkki

Löysin muuten artikkeli aiheesta sotavuodelta 1941:
Linkki

merkinnät

Nyt ole saannut pikku veturini säistettyä. Tietenkin projektin aikana on tuonne Sahpewaysiin ilmestynyt paljon kivaa omassa 1:220 mittakaavassani. Mikäli alottaisin tänään olisi kyllä kyseessä ollut toinen malli.
Pieni tunnustus:aikaisemmassa vaiheessa rupesin maalaamaan kattos hopeanväriseksi kun mieleen juolahti että juuri esikuvan yksilössä se onkin samanvärinen kun muu hytti
Pikku dieselveturini alkaa olla kasassa. Miinuksena pidän että jäähdyttäjän säleikköä ei sisältynyt sarjaan. Hyttiin on muuten lisätty lasit
Ohjaamon sekä konepellin liimasin paikoileen toissapäivänä.
Skrätsättyt 0,5 mm messinkilangasta. Pohjavärin jälkeen sekoitus Humbrolin mattakeltasta ja napolinkeltaista öljyväriä.
Esimakua tulevasta, takana vilahtelee m m hytti ja konepelti. Koska harrastan Sveitsin rautateitä niin kyseessä on v. 1984 sinne myyty käytetty veturi, poistettu edellisenä vuonna Deutsche Bundesbahnin riveistä. Linkki…
Alapuolelta nähtynä. Etuosa murtunut, kuten kuvassa ehkä aavistaa. Ei haittaa koska se osa runkoa joka kantaa konepellin ja hytin on tukemassa (ei vielä paikoillaan edellisessä kuvassa).
Kasaaminen ja maalaaminen aloitettu. Märklin Mini Club kytkin vietereineen romulaatikosta. Aikaisemmin olin ostanut Ebay.de:stä huokeahintaisen muutaman vaunun setin lähinnä varaosiksi.