Pienoismallit.net

IA58 Pucara

Tämä lentolaite on ollut myös pitkään (kuten monet muutkin) henkilokohtaisella ToDo-listalla. Nyt se vihdoin pääsi tuotantolinjalle. Historiikkin kirjoitus saa jäädä, koska hyvä taustoitus löytyy täältä www.pienoismallit.net/galleria/malli_10993/ . Pikanttina yksityiskohtana voi mainita, että Reimar Horten oli mukana prototyypin kehittelyssä.

Eniten näkyvyyttä Pucara varmaan sai Falklandin/Malvinas saarten konfliktin aikana 1982.
Argentiinan lisäksi Pucara on ja oli käytössä Uruguayssa, Mauritiuksella ja Sri Lankassa. Kahden viimeksi mainitun maan kohdalla käyttöaste oli tosin pieni,

Vaikka laatikossa lukee Airfix, niin epälen, että muovien alkuperä on jokin muu valmistaja. Epäilykseni kohdistuu Special Hobbyyn, Muovi on pehmeähkön oloista, valukanavat ovat reilun kokoisia eikä kohdistustappeja ole. Valu on paikoitellen epämääräisen näköistä. Liitoskohtia sai hioa jonkin verran. Käsite terävä nurkka oli harvinainen tuttavuus.

Osien sovitteissa oli melkoinen toleranssijakauma. Toiset paikat olivat melko hyvin istuvia ja sitten oli taas edessä kunnon hiomistalkoot. Siiven ja rungon liitoskohdat vaativat sovittamista. Kuten myös moottorisuojusten etuosien liittäminen takaosaan. Jonnekin jäi aina pykälä. Ohutta muovilevyä ja kittiä kului jonkin verran. Eikä kuomun lasien sovitteessakaan ollut juuri kehumista.

Yritin laittaa maskiteipit potkuriakselinsuojan ympärille, mutta ei asettunut 0.5mm teippi halutulla tavalla joten kyseinen paikka piti vetää vapaalla kädellä, No paikkailuhommiksihan se meni. Lopputulos ei tullut kovin siisti.

Antennivarustuksen sijoittelu oli taas tuskaisa taival. Kun ne pikkuriikkiset nysät eivät tähtoneet pysyä enää näpeissä. Työvoitto Carpet Monsterista 3-1. Yläpuolin pikkuinen antenni katosi ja oli tarkoitus korvata miljoonalaatikon osalla. Kun tutkin ottamiani valokuvia totesin, että jäi tekemättä. Pitänee lisätä tuonnempana.

Asekuorma piti ottaa Hasegawan ja Italerin asesetistä koska mallin mukana ei tullut rakettipodeja tai pommeja. Kuorman sisältöä pohdin jonkin verran ja lopulta päädyin siihen, että siipiin tulee pommit ja rungon alle napalmisäiliöt. MER- ja-TER ripustimien sekö asearsenaalin asennus oli haasteellinen jobi. Asennuskohdat kun olivat niin pieniä. Sitten piti vielä arpoa koneyksilö, jolle kyseinen pommivaruastus oli mahdollinen. Lähinnä referenssimateriaaleissa oleiden pienten ristiriitaisten tietojen vuoksi päädyin lopulta sarjan tarjoamaan vaihtoehtoon A-522.

Värit malliin on poimittu Mushroomin Pucara Story kirjasta. Ymmärsin, että kirjan taulukosta löytyy värisävyt jokaiselle Falklndin sodan Pucaralle. Ja niitä variaatioita kyllä riittää. Kaikki Falklandin konfliktiin osallistuneet 24 Pucaraa on käyty värien osalta läpi. Sävyt on annettu FS-koodeina sekä Humbrolin väreinä. Konfliktin aikana koneisiin sudittiin niitä värejä joita oli saatavilla. Osa väreistä oli omia sekoituksia. Pari konetta maalattiin peräti kaupallisilla automaaleilla , Fiatin vihreä ja Peugeotin ruskea.

Malli edustaa vaaleampaa väriskaalaa.Värit on otettu Pucara kirjan taulukosta. Eli pohjavärinä käytin Hu56 Alumiini. Suojaväritys yläpinnoilla Hu90+Hu97 ja Hu121 sekä alapinnoilla Akanin Suhoi-33:sa käytetty vaaleansininen. Yläpinnoille sivelin kaksi kerrosta Humbrolin Gloss Cotea siirtpkuvia varten. Alapuoli oli valmiiksi puolikiiltävä. Siirtokuvat käyttäytyivät normaalisti eli ei dramaattisia tapahtumia.

Summa summarum: ei tullut tästäkään aivan toivotun kaltaista. Tulipahan kuitenkin rakennettua pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Varastossas on toinenkin Pucara joka valujäljestä päätellen tulee olemaan vieläkin karumpi kokemus.

E-P

Kommentit

Mielenkiintoinen aihe. Kivasti muuten tehty, mutta mielestäni kuomun asentamiseen ja raamien maalaukseen pitäisi vielä kiinnittää huomiota.
Myönnetään. Kuomun sovittamiseen olisi voinut käyttää enemmin aikaa. Samoin maskiteippien kanssa olisi kannattanut hieroa hieman pitempään. Mutta kun tuli taas ns kiire saada malli valmiiksi ja seuraava työn alle. Itseasiassa seuraavaa olin jo aloitellut maalin kuivumista odotellessa. Eikö muille käy koskaan näin, että seuraava aloitetaan ennen kuin edellinen on valmis? Liikaa rakennusideoita mielessä.

Pitänee siirtyä varmaan malleihin, joissa osien sopivuus on parempi…

E-P
Mikan mainitsemaa kuomua lukuun ottamatta minun silmääni hyvää työtä. Pintaan on saatu mukavasti eloa ja sävyvaihtelua. Kuomun sovituksen paikkailu ei liene vieläkään mahdotonta.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Eikö muille käy koskaan näin, että seuraava aloitetaan ennen kuin edellinen on valmis? Liikaa rakennusideoita mielessä.
Lähes joka kerta. Yhtä usein saa painia itsensä kanssa siitä, jaksaako hieroa viimeisen päälle vai tyytyykö kompromissiin.
AJ 26.7.2019 20:19 Vastaa lainauksella
Moi E-P,

Yllä olevia kehuja kompaten, mielenkiintoinen aihe ja hyvin onnistunut leko siitä. Parhain terveisin, AJ
Moi kaikille kommentoijille

Ja kiitokset rakentavasta kritiikistä. Pitää rakentaa se karumpikin Pucara malli joskus. Sille olen tuumaillut sitä automaali camoa. Ensin pitää hoitaa pari muuta projektia alta pois.

t:E-P