Pienoismallit.net

Dodge vani

Kustomoitu paku

Meitsillä iski päälle pitkän lentohärpäkerupeaman jälkeen uudelleen kevyen kuljetuskaluston mallailubuumi. Tässä aluksi muinoin rakennettu vaniharjoitelma.

Kommentit

Vai harjoitelma?! Niin on malli kuvissa kuin oikeaa Vania katselisi. Oikein onnistunut, sekä malli että kuvaus. Yhtään en tiedä, mitä muutoksia rakennussarjaan olet tehnyt, mutta on tosiaan mieluista katsottavaa. Tuulilasin lippa, Talmun huomiovalot, sisus, liekit, lokinsiipioven kaasujouset, kaikki. Mitä tuo kuvausalusta on, tuo nurmikon näköinen?
Kiitos Ismo!
Heh…tuo alusta on joskus ehkä seitkytluvulta asti erilaisissa öljyissä, vaseliineissa, liuottimissa tms. "marinoitunut" kokolattiamaton pala. Uusin kellariin metalliset säilytyshyllyt puisten tilalle. Yhdellä hyllyllä oli ollut talomme edellisen omistajan jäljiltä säilytyksessä em. kemikaaleja sisältäneitä vuotaneita purnukoita. Matto oli valmiiksi elävöitynyt melkein aidon nurmikon näköiseksi ja pienen Teepol-pesun jälkeen otin sen valokuvausalustaksi.
Todella aidon näköinen ja hyvin tehty vani. Itsellä oli aikoinaan 90-luvun Dodge vani käyttö/harrasteautona. Oletko itse tehnyt sisustan ja lokinsiipioven??
Kiitos Kimmo!

Piti oikein kaivaa sarjan rakennusohje esiin, jotta pystyisin kertomaan mitä tuli vuosikymmeniä taaksepäin tehtyä. Näköjään sarjan sisusta on ollut yhtenäinen kaukalo. Sivuovelle on täytynyt leikata siihen aukko. Sisäverhoilu muistutti jo alunperin napitettua plyyshikangasta. Takaosan pöytä on itse tehty ja penkit otettu jostain toisesta sarjasta. Lipasto myös itse tehty styreenilevystä. Lokinsiipiovi on tehty sarjan korista irtileikatuista pariovista kittaamalla niiden välinen sauma ja lisäämällä kaasujouset, aiemmin kaukalosta leikattu sisäverhous ja sähkölukkoa kuvaavat osat. Aurinkolippa muotoiltu styreenilevystä. Italerin raskaankaluston lisävarustesarja on myös ollut detaljien luovuttajana: torvet , äärivalot ja matkustamon kukkaruukku. Palmunlehdet Matchboxin 1:76 Wespe-panssarivaunusarjasta, jossa oli mukana pieni pala aavikkomaisemaa palmuineen. Etupenkit muutettu…oliko nimitys kipparin penkki..taaksepäin käännettäviksi. Pyöreä ikkuna lisätty. Ohjauspylvääseen lisätty vaihdekeppi ja vilkkuviiksi pianolangasta väännetyillä osilla. Jotain tämäntyylistä tuli väkerrettyä.

Haaveena minullakin on ollut nuoresta asti "oikea" vani, mutta aikoinaan opiskelijan budjetilla piti tyytyä Transittiin ja myöhemmin Hiaceen, joita ei maamme tiukkojen lakien mukaan pystynyt oikein rakentelemaan. Olin jonkin aikaa nimellisenä jäsenenä VTCF:ssäkin, mutta en kehdannut Hiacella mennä kokoontumisiin.
Mainion näköinen vani. Ei lisättävää edellisiin, jatkakaa.
Kiitos!
Hyvin onnistunut valokuvaus kesäistä luontotaustaa vasten. Ja kiva kun vanhoja rakennelmia esitellään. Olet onnistunut pitämään mallin pölyltä suojattuna. Helmoissa lienee säistettyä sorateiden pölyä. Hieno yksityiskohta sekin.
Sisustoiltaan detaljoidut vanit ovat olleet aina suosikkejani ja mukava taas nähdä yksi lisää. Siistiä työnjälkeä. Muutama kohta kuitenkin vähän käy silmään, nimittäin paneelirajauksen puuttuminen sekä vilkkujen ja etuparkkivalojen (?) kuvut näyttäisivät paremmilta kuultomaalilla värjättyinä.
Ja sitten vaan uutta automallia työn alle. Valikoimaa nimittäin piisaa…
Kiitokset!

Säilytän joitakin malleja vitriinissä. Silti tästäkin piti sutia pölykerros pois ennen kuvausta. Pidän enemmän automalleista(kin), joissa on käytön jälkiä. Siksi koetan tehdä niitä omiinkin malleihin..eli pölyä on helmoissa. Tässä sarjassa ei ollut kirkasosia lainkaan valojen osalta. Tämä lienee yleistä AMT: n sarjoissa? Vilkut ja Talmun huomiovalot maalasin suoraan kromin päälle, mutta eihän niistä luonnollisia saanut. Kromiset ajovalojen irvikuvat sentään olen kaivertanut aina pois ja korvannut erillisillä umpioilla.

Duoda…valikoimaahan ei tunnu piisaavan. Pakettiauto-sarjoja ei tunnu olevan kovinkaan montaa. Chevyä ja Volkkarin T1:tä kyllä löytyy, mutta muita merkkejä ja varsinkin 1960-1980 vuosimallin autoja ei hirveesti ole.

Jatkoa kyllä pukkaa. Työn alla parhaillaan eka omistamani auto: Ford Transit Mk.1 diesel vm. 1975.
Ari Oksanen kirjoitti:
.
Duoda…valikoimaahan ei tunnu piisaavan. Pakettiauto-sarjoja ei tunnu olevan kovinkaan montaa. Chevyä ja Volkkarin T1:tä kyllä löytyy, mutta muita merkkejä ja varsinkin 1960-1980 vuosimallin autoja ei hirveesti ole.
Resiinikoreja on joitakin tarjolla, mutta joo tosiaan pakuvalikoima on varsin suppea.