Pienoismallit.net

'57 Chevy Dirt Tracker

Kovia kokenut raaseri, mutta yhä iskussa

Raatona ja osiltaan täysin puutteellinen minulle päätynyt klassikko-Chevy sai uuden kuosin hiekkaisia ovaaliratoja kiertäneenä kilpurina. Katto oli jo valmiiksi hivenen chopattu ja takapaksin luukku avattu, mutta liimasin ne kiinni.

Keräilin osia laatikoiden pohjilta ja vääntelin kaaret kabiiniin. Halusin kokeilla, miten ohutta rypistettyä alumiinifoliota voi käyttää ruttuisen pellin tekoon. Ruostepeikkokin on jyrsinyt Chevyn helmoja, mutta uudelle kisakaudelle telattu maalipinta peittää pahimmat kukkaset ja kurtut.

Konehuoneessa majailee kiukkuinen 283 cid vinkkeli, jossa on virityksenä 4bbl Holley ja peltisarjat. Oikean eturenkaan camber on säädetty käyttötarkoituksen mukaisesti reilusti linttaan.

Kuraa tai muuta ryönää en korin pintaan lisäillyt, kun ajatuksena on juuri kunnostettu kilpuri valmiina seuraavaan kauteen. Uutta etupuskuria ei sentään laitettu, kun tuolla '73-'77 Chevellen puskurilla vielä pärjää mahdollisissa kontakteissa radalla.

Kommentit

Just. Tää on hauska pirssi. En tunne tätä autokilpailulajia mutta onko ovet tarkoituksella teljetty kylkipalkilla kiinni vai onko kromilistasta unohtunut ovien saumat?
Hyvin näyttää onnistuneen helmojen kolhimisen mallinnus. Eikä Hank varmaan käyttänyt mohairtelaa keltaisen värin laitossa… 😉
Kiitti MM! Tuo kylkiä suojaava lista on apinoitu nettikuvista. Ei noissa ovet aukea, ikkuna-aukosta kuski kiipeää jakkaralle. Ovenkahvoistakin on enää reiät jäljellä ovipelleissä. Eli lista menee ovien yli, eikä se taida olla kromilistaa, vaan ihan kunnon rautalattaa. Pintaväri on pensselöity, ja koitin saada pinnan sen näköiseksi, että on jo monesti maalattu isolla sudilla.
Maalipinta näyttää juuri siltä mitä on haettu. Siitä pisteet kotiin, joita tosin en vielä ole antanut koska kännykän näytöltä ne on yhtä randomia eli näyttö ei tottele sormen vetoa, vaan saattaa tulla ihan mitä vaan. No mutta se on sivuseikka se. Laitan tähtöset kehiin jahka pääsen hiirikäyttöisen ATK:n pakeille.
Väri on hauskanpirteä kisakuosi ja etupyörien linttaan astuttu asento täydentää olemuksen. Pienoismallien rakentamisessa on paljon tyylejä, ja ainakin osa tämän kehitelmän sanoma lienee kertoa, että hauskaa on ollut harrastaa tämän kohdalla. Konehuoneesta olisi kiva saada näkymä.
Keep on rockin'n'modellin'!