Pienoismallit.net

McDonnell Douglas DC-8-62CF

Finnair OH-LFV "Jean Sibelius"

OH-LFV tuli toisena Finnairin käyttämistä DC-kaseista. Kone saapui Helsinkiin 23. maaliskuuta 1969. Viimeisen Finnairin lentonsa OH-LFV teki reitillä Helsinki-Rhodos 27. syyskuuta 1975, jonka jälkeen se myytiin UTA:lle.

Malli on rakennettu Authentic Airlinersiin resiinisarjasta, siirtokuvat on 26Decalsin. Ohjaamo- ja matkustamo-ikkunasiirtokuvat on Authentic Airliners Decalsilta. Maaleina käytin Tamiyan akryylimaaleja ja Surface Primeriä sekä metallipintoihin Alcladin maaleja. Siiven johtoreunan foilasin Bare Metal Foilin tuotteilla. Lopuksi pintaan Tamiyan kiiltävä lakka.

Kommentit

Todella hieno, nuo erisävyiset metallipinnat tuo paljon realismia ja näyttävyyttä malliin!
Hämmentävän upea tuotos, kaikin puolin täydellistä jälkeä. 5/5.
Kiitos Antille ja Heikille kommenteista.
Tämä on hieno. Varsinkin tuossa kakkoskuvassa siipien sävyt tulevat hyvin esiin. Taidokasta mallausta jälleen kerran!
Hieno kone, hienot kuvat! Voiko tuota enää paremmin tehdä? Vastaan itse…ei voi. Kerrassaan upea!
Kiitos myös toiselle Antille ja Markulle kommenteista. Lopputulos omiin silmiinikin näyttää ihan ookoolta, mutta aina sinne jää jotain parannettavaa. Tässäkin jouduin viimeistelyvaiheessa "korjauskierteeseen" ja se aina heikentää lopputulosta.
T. Ari
Toivoisin kuvia yksityiskohdista, kun nyt kuvat on vain yleiskuvia koneesta. Ja varmasti kone on mitä mainioin esim Finskin terminaaliin, johonkin vitriiniin, mutta henk. koht. tykkään säistyksestä. Muuten mallit on liian kliinisiä ja ehkä vähän lelun näköisiä. Mutta sellaisena kun tämä kone on, se on erinomainen.