Pienoismallit.net

1936 Toyoda V8

"Camberod"

Toyotan vanhaa kaartia nykyaikaan päivitettynä.
Olen aina ihmetellyt japseihin ja euroautoihin ilmestynyttä muotia asentaa renkaat vinoon eli voimakkaasti muokattua camber-kulmaa. Minun silmääni se näyttää vialliselta rakenteelta, mutta siitäkin huolimatta ja juuri siksi sellainen piti ilmestys piti saada omiin kokoelmiini. Ja kun kerran kaapista löytyi japanilaisvalmisteisen auton japanilaisvalmisteinen pienoismalli, niin taiteen alttari oli näiltä osin valmis.

Rakennussarjassa ei ole aukeavaa konepeltiä eikä moottoriakaan, joten luonnollinen kehitysaskel oli hakea sellainen amerikkalaisen kulkineen keulilta. Elimenluovuttajan nimi on venttilikopissa. Konepelti jäi tyylikeinona asentamatta, ja etupään peltejä on muutenkin leikelty ja rakoja kittailtu. Kromimaski on esimerkillistä valutyötä, ja rakennussarja on kokonaisuutena varsin laadukas.
Akselistojen suhteen opiskelin Googlen kuvapalvelusta camber-kulmien "ripustuksen", ja tein tarvittavat muutokset akselistoihin. Renkaat ja vanteet ovat nimenomaan camber-kulmaan asennettavaksi tarkoitut (Aoshima Löwenhart LDS 19").

Sisusta on melko alkuperäinen lukuunottamatta ratin siirtoa vasemmalle. Polkimien tangot, vilkkuviiksi ja rattivaihdetanko on vännetty rautalangasta.
Varapyörän kiinnike on poistettu ja takaluukun päälle on asennettu "kyhmy". Ajovalot on tuplattu '39 Chevyn umpioin, ja takavaloledit sekä pakoputkein päät ovat scratch-valmisteita.

Väri on sekoitettu itse, ja sen esikuvana on joskus (muistaakseni) V8 Magazinessa esitelty 70/80-luvun taitteen Celica. Tavoittelin siis violettia maltillista metalliväriä, joka olisi sävyltään edes vähän oksettava.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Huhhuh aika järkky! Mutta positiivisessa mielessä. Vinot camberit on aina minuakin kummastuttaneet, mutta tyylisuunta se on sekin. Sun mallissa camberit on vielä suht maltilliset. Muusta maltista ei sitten ole tietoakaan, sen verran överiksi on rakennettu. Tuplavalot ja kaikki! MM, sä teit sen taas, järkytit box stock automallareita. Niin se piti vielä sanoa, että kivat nuo takaledit.
Kiitos, Ismo, kommentista!
Kyllähän tämä erittäin läpällä ja kieli poskessa tuli väkerrettyä.