Pienoismallit.net

Mirage F1

SAAF

Tämmöinen pikku välityö kevään päätteeksi. Eli Mirage F1 Etelä-Afrikan ilmavoimien asussa. SAAF Mirage F1 historiaa on käsitelty jo aiemmin
( www.pienoismallit.net/galleria/malli_5871/ ) joten hypätään suoraan malliin.

Sen on tarkoitus esittää F1AZ Miragea viimeisessä suojakaaviossa ennen siirtymistä harmaan eri sävyihin. Tällä kerralla valitsin värit vanhassa SAMI lehdessä olleiden profiilipiirrosten perusteella. Lopputuloksena on vihreä Hu105, ruskea Hu84 ja siniharmaa Hu144. Vihreälle ja ruskealle olen nähnyt määritykset Dark Green ja Dark Earth. Ilman BS- tai muita koodeja. Siniharmaaksi on ehdotettu PRU Blue sekä Mirage Grey.

Kansallisuustunnukset ovat Airfixin sarjasta ja täten vääränlaiset. A tietysti sarja tarjosi F1CZ-merkintöjä. Oli pakko käyttää Hi-Viz tunnuksia kun varastossa ei ole sopivia Lo-Viz merkintöjä. Onneksi tähän versioon tunnuksia tulee vähänlaisesti. Nokan alle lisäsin laseranturin suojakotelon miljoonalaatikosta. Olin jo maalannut koneen kun huomasin, että pitotputken kiinnitys on tässä AZ-versiossa erilainen kuin perus Miragessa. Ei muuta kuin nokkaa hiomaan ja penkomaan miljoonalaatikkoa. Sieltä löytyi lähes oikean näköinen osa. Pommit ja lisäsäiliöt on sarjan mukana tulleita. Kapiinin raameissa testailin taasen silikonisivellintä. Vaatii lisäharjoittelua sekin.

Laitoin hieman kiiltävää lakkaa siirtokuvien kohdalle ja viimeistelin kohdan mattalakalla joka jäi hieman kiiltäväksi. Korostukset AKn litkuilla.

Sanoisin, että vanha Mirage kasautui helpommin kuin saman valmistajan Jaguar.

E-P

Kommentit

HannuL 30.5.2019 11:38 Vastaa lainauksella
Hieno aihevalinta.

Tuohon AZ-malliin saa siirtokuvia esim. Aviationmegastoresta:

www.aviationmegastore.com…aft-scale-modelling-decals/product/?action=prodinfo&art=68498
Moi

Kiitos linkistä. Täytyykin laittaa talteen tulevaisuuden varalle.

Jokin kumma vetovoima noissa harvinaisempien ilmavoimien merkinnöissä vaan on.

E-P