Pienoismallit.net

MacLaren F1 GTR #21R

Helsinki Thunder ´97

Tilaustyönä tehtävä MacLaren, nimenomaisena yksilönä Helsinki Thunder 1997 3h FIA GT -sarjan voittoauto, kuljettajaparilla JJ Lehto/Steve Soper. Kyseisessä kisassa JJ Lehto otti paalupaikan ja lopullinen sijoitus parilla oli edelleen ykkösenä.

Sarja itsessään on Aoshiman tekelettä muutaman vuoden takaa, eikä todellakaan häpeä laadussa esimerkiksi Tamiyalle. Suurin kynnyskysymys itselleni on selkeästi muodostunut "tilaustyöstä" eli jo normaalistikin korkealla oleva rima on noussut vielä ylemmäs. Jokainen osa on tähän mennessä tehty kahdesta neljään kertaa uudestaan, kun lopputulos ei vain ole täyttänyt omaa standardia. Ei se nytkään hyvä ole, mutta johonkin täytyy vetää raja, jotta eteenpäin pääsee joskus, varsinkin kun uusi työpaikka, paikkakunta sekä opinnäytetyö ovat hidastaneet etenemistä (selityksen makua). Arviolta 100…150 tuntia työtä on mennyt tähän asti tämän kimpussa viime lokakuusta lähtien. Sisustan monokokki koostuu noin 120 erillisestä hiilikuitudekaalista, joiden lisäksi on käytetty osa sarjan mukana tulleista dekaaleista. Tähän mennessä olen keskittynyt vain ja ainoastaan sisuskaukaloon, koria ei ole edes siistitty.

Sarjaa itsessään voin suositella kenelle tahansa, valusaumoja ei käytännössä ole ja osat sopivat keskenään kuin ajatus. Sarjasta saa tehtyä suoraan LeMansin kilpailuauton tai testiauton mikäli näin haluaa. Sarjassa on myös täysi moottori, joka tosin on tehty omana mallinaan paria vuotta aiemmin samalle tilaajalle.

merkinnät

Koska edellisestä merkinnästä loppui kuvatila, tehdään seuraava samointein perään. Eli seuraavassa lähes valmiiksi saatuja osia, kokoonpanoa vailla.
Ensimmäinen blogipäivitys sisältää lähinnä sisustan kuiduttamista sekä maalaamista, eikä niinkään rakentamista. Tähän mennessä ei ole tarvinnut juurikaan tehdä muutoksia, lähinnä maalata. Suurimmat muutokset koostuvat ilmaohjaimista etu- ja takasiivissä, jotka Helsingissä olivat hieman erilaisia kuin ko. sarjassa. Lähinnä etusiiven canardit sekä takasiiven päätylevyt vaativat uusia osia, loput eivät käytännössä näy skaalaan suhteutettuna mitenkään.