Pienoismallit.net

McLaren F1 GTR #21R

Helsinki Thunder ´97

Tilaustyönä tehtävä McLaren, nimenomaisena yksilönä Helsinki Thunder 1997 3h FIA GT -sarjan voittoauto, kuljettajaparilla JJ Lehto/Steve Soper. Kyseisessä kisassa JJ Lehto otti paalupaikan ja lopullinen sijoitus parilla oli edelleen ykkösenä.

Sarja itsessään on Aoshiman tekelettä muutaman vuoden takaa, eikä todellakaan häpeä laadussa esimerkiksi Tamiyalle. Suurin kynnyskysymys itselleni on selkeästi muodostunut "tilaustyöstä" eli jo normaalistikin korkealla oleva rima on noussut vielä ylemmäs. Jokainen osa on tähän mennessä tehty kahdesta neljään kertaa uudestaan, kun lopputulos ei vain ole täyttänyt omaa standardia. Ei se nytkään hyvä ole, mutta johonkin täytyy vetää raja, jotta eteenpäin pääsee joskus, varsinkin kun uusi työpaikka, paikkakunta sekä opinnäytetyö ovat hidastaneet etenemistä (selityksen makua). Arviolta 100…150 tuntia työtä on mennyt tähän asti tämän kimpussa viime lokakuusta lähtien. Sisustan monokokki koostuu noin 120 erillisestä hiilikuitudekaalista, joiden lisäksi on käytetty osa sarjan mukana tulleista dekaaleista. Tähän mennessä olen keskittynyt vain ja ainoastaan sisuskaukaloon, koria ei ole edes siistitty.

Sarjaa itsessään voin suositella kenelle tahansa, valusaumoja ei käytännössä ole ja osat sopivat keskenään kuin ajatus. Sarjasta saa tehtyä suoraan LeMansin kilpailuauton tai testiauton mikäli näin haluaa. Sarjassa on myös täysi moottori, joka tosin on tehty omana mallinaan paria vuotta aiemmin samalle tilaajalle.

merkinnät

Ei ihan vielä vuottakaan edellisestä päivityksestä. Kaipa tätäkin voisi päivitellä muutamalla kuvalla kun edes jotain päivitettävää on. Korin osia on saanut tehdä muutamaan kertaan uudelleen kun värisävyt ei olleetkaan ihan kohdallaan. Etenkin koripaneelien valkoinen on aiheuttanut harmia kun paneelirajan eri puolilla valkoinen ei ollutkaan sama valkoinen.
Aikaa on taas mennyt enemmän kuin riittävästi, mutta sisusta olisi nyt valmis mikäli mitään uutta ei ilmene. Seuraavaksi varmaankin alusta, jonka jälkeen viimeisenä kori. Kovin paljon ihmeellistä en osaa tarinoida, viime päivityksestä on maalattu loput osat, nyhrätty detaljeja ja isketty nippuun.
Koska edellisestä merkinnästä loppui kuvatila, tehdään seuraava samointein perään. Eli seuraavassa lähes valmiiksi saatuja osia, kokoonpanoa vailla.
Ensimmäinen blogipäivitys sisältää lähinnä sisustan kuiduttamista sekä maalaamista, eikä niinkään rakentamista. Tähän mennessä ei ole tarvinnut juurikaan tehdä muutoksia, lähinnä maalata. Suurimmat muutokset koostuvat ilmaohjaimista etu- ja takasiivissä, jotka Helsingissä olivat hieman erilaisia kuin ko. sarjassa. Lähinnä etusiiven canardit sekä takasiiven päätylevyt vaativat uusia osia, loput eivät käytännössä näy skaalaan suhteutettuna mitenkään.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.