Pienoismallit.net

Flakpanzer IV "Ostwind"

s.Pz.Abt 507 Määrin alue huhtikuu 1945

Ostwind oli 37 millimetrin Flak 43 tykillä aseistettu saksalainen ilmatorjuntavaunu,joka oli tuotannossa joulukuusta 1944 maaliskuuhun 1945. Vaunua valmistui kokonaiset 43 kappaletta,joista 7 uudistuotantona ja loput kierrätysalustoille. Näin ainakin joidenkin lähteiden mukaan. Dragonin sarja oli varsin mukava rakennettava. Tykin putken vaihdoin RB-Modelsin metalliputkeen ja telat Friuleihin. Maalattu Tamiyan akryyleillä ja vanhennukset öljyväreillä ja pigmenteillä. Suurempiin revittelyihin en lähtenyt,koska vaunut eivät kovin kauan ehtineet käytössä vanhentua.

Kommentit

Hienon näköinen vaunumalli ja mikä parasta, vaihteeksi myös IT-vaunu. Siistiä työtä kaikin puolin ja tuo camo on kyllä näyttävän näköinen, oikeellisuudesta en osaa sanoa kun en näiden vaunujen värejä tarkkaan tunne. Hieno on joka tapauksessa, kuin aitoa panzeria katselisi!

Tästähän oli aiempikin versio, eli samoin Panzer IV:n alustalle rakennettu, eli Wirbelwind, jossa oli nelipiippuinen 20mm:n ilmatorjuntakanuuna. Nämä asiat muistan Steel Panthers tietokonepelistä ;-).

Tuo oli minulle kyllä aivan uutta tietoa ja yllättävääkin, että näitä valmistettiin vain tuo runsas 40 kpl.
Kiitos kommentista Markku. Wirbelwind ei ollut aiempi versio,vaan eri vaunu. Äkkiseltään hyvin samannäköinen,mutta tornissa oli muutakin eroa,kuin aseistus. Dragonin Wirbelwind olisi tarkoitus rakennella jossain vaiheessa tälle kaveriksi. Steel Panthersia tuli aikoinaan pelattua myös tässä taloudessa. :)
Ok, hyvä kun täsmensit. Oikeastaan tarkoitin tuolla aiemmalla versiolla sitä että kumpikin oli Panzer IV:n alustalle rakennettuja, eikö vain?

Juu, koukuttava peli oli tuo SP 1 ja 2, kuten myös Panzer Generalin eri versiot…voi niitä aikoja ;-).

Hieno malli joka tapauksessa, siinä muovikin näyttää ihka oikealta raudalta!
AJ 19.3.2019 20:50 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti, Näyttävä Ostwind vaunumalli; taitanee olla ensimmäinen? saitilla. Noita ei tosiaan paljoa ehditty valmistaa, vaikka ilmeisesti oli vallan soiva peli. Ei nillityksiä, eikä narinoita, vaan kehuja; hyvää työtä kaikinpuolin ja extraplussaa erittäin harvinaisesta vaunumallista. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia kommentista AJ. Ei näitä tosiaan hirveästi valmiina malleina näe,vaikka tarjontaa on useammaltakin valmistajalta. Meillä on Markku näköjään ollut sama maku pelien suhteen…
AJ 21.3.2019 08:36 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti, Ole hyvä; upeaa työtä kaikinpuolin. Totta, näitä Ostwindejä ei juurikaan näe missään, mikä sinänsä on aika jännä juttu, koska molemmat Ostwind ja tunnetumpi Wirbelwind olivat oikeasti erittäin onnistuneita konsepteja ja omalla tavallaan esikuvia nykyisille IT-vaunuille. Hyvin mielenkiintoisia vaunuja. Parhain terveisin, AJ