Pienoismallit.net

Supermarine spitfire Mk.2a

-
Spitfire oli toisen maailmansodan aikana käytössä yhdistyneellä kansakunnalla, sekä monilla muilla liitoituneilla. Erikoisen spitifiresta teki siipien elliptinen muotoilu. Spitifrejä tehtiin noin 40 eri variaatiota sodan aikana ja valmistettiin yhteensä yli 20,3 tuhatta kappaletta. MK2:ssa oli moottorina 1175 hv (876 kW) Merlin XII. Taisteluvarustuksena konekiväärit (ilmeisesti siivissä). MK2:ta valmistettiin 920 kappaletta.
(lähde: wikipedia)
-

Ensimmäinen valmistamani pienoismalli, mihin on käytetty enemmän aikaa yksityiskohtiin, kuin lapsena kasaamiini (eli juuri ollenkaan…). Sotamaalausta en tehnyt, sillä en sitä yksinkertaisesti osaa tehdä. Maalina kuitenkin kauttaaltaan alumiini metalli (revell #99). Myöskään en ruiskulla osaa vielä tehdä, joten maalauspinta voi olla karkeahkoa.

Myös pari decalia meni aavistuksen vinoon, mutta olivat nuo punaiset, jotka olivat muutenkin haasteelliset laittaa paikoilleen.

Myöskään radion "siimaa" en ole laittanut, sillä en tiedä miten se laitetaan, tai mistä.

Muuten olen tyytyväinen tulokseen. Taidot kehittyvät vain tekemällä, joten palautetta otan mieluusti vastaan, myös valokuvauksen saralla.

Päivitys: lisätty alkuun 22.3.2019 pieni tietopaketti

Kommentit

Terve! Siististi rakennettu ja maalattu Spitfire! Menit valitsemaan värivaihtoehdoista sen kaikkein haastavimman heti ensimmäiseen pienoismalliin.. Hatunnostot siitä. Mielestäni potkurin lapojen keltaiset kärjet ovat hieman lähteeneet lapasesta.

-Juuso T.
Huomasin itsekkin maalauksen aikana, että tuo #99 oli melkoisen vaikea, lähinnä sen takia, koska oli hankala erottaa maalatun ja ei-maalatun ero. Potkurien keltaiset kärjet tosiaan ovat aavistuksen pielessä, voi olla osasyy huono maskin käytttö.
Hienosti olet onnistunut ensimmäisen mallisi kanssa, joten onnittelut siitä ja tervetuloa tämän harrastuksen pariin! Kaikin puolin siistiä jälkeä mielestäni ja sehän on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista mallailussa että malttaa olla huolellinen joka työvaiheessa…kiire ei näissä hommissa saa olla.

Ei muuta kuin rohkeasti vain seuraavien mallien kimppuun ja myös niitä sotamaalauskaavioitakin tekemään. Eihän se ole maalausta kummempaa, tosin aikaa menee enemmän maskien asentelun takia ja ne kannattaa myös laittaa huolella valumien estämiseksi jos siveltimellä maalailet kuten minä. Siveltimellä maalaus on hyvä opetella ensiksi koska sitä tarvitaan kuitenkin lähes kohteessa kuin kohteessa ja siirtyä sitten myöhemmin ruiskun käyttöön jos niin parhaimmaksi katsoo.

Kyllä nuo dekaalitkin istuvat hyvin, ei sen suhteen siis huolta. Kyselit tuosta antennilangasta, suosittelen käyttämään esim. näitä www.uschivdr.com/products-in-detail/rigging/ lankoja jotka saa hyvin kireälle joustavuutensa ansiosta, niitä saa Suomalaisiltakin mallikauppiailta ja yleensä niitä on kahta/kolmea eri vahvuutta. Yksinkertaisimmillaan ne voi kiinnittää molemmista päistään pikaliimatipalla, aina ei tarvitse porailla mitään esireikiäkään.

Tuosta kuvaamisesta kyselit myös. Nyt laittamasi kuvat ovat laadultaan ihan hyviä, mutta jatkossa voisit keskittyä myös kuvakulmiin. Usein näyttävämpiä kuvia tulee kun kuvaat suoraan sivulta siltä korkeudelta kuin itsekin katselisit esim. kentällä olevaa lentokonetta. Toki näitä päältä kuviakin on syytä olla ainakin yksi ja kaipaavat jotkut niitä alapuolikuviakin. Niin ja muista rajata kuvat niin että on mahdollisimman vähän "tyhjää ympärillä", täällä kun noita kuvia ei oikein pysty suurentelemaan. Kuvausalustaksi /taustaksi yksivärinen paperi tai kartonki, saa siellä tosin vaikka luontoakin olla jos teemaan sopivaa taustaa löytyy.
Perustekniikat ovat oikein hyvin hallussa. Rakennusjälki vaikuttaa siistiltä, ja haastavan metallisävyn sivellinmaalaus on onnistunut oikein hyvin ensimmäiseksi yritykseksi.

Sivellin näyttää siis pysyvän sen verran hyvin hyppysissä, että rohkeasti vain kokeilemaan naamiomaalaustenkin tekoa. Se kyllä onnistuu, kunhan ohennat maalia tarpeeksi ja maalaat riittävän monta päällekkäistä kerrosta. Keskustelualueelta voi kysyä tarvittaessa apua, ja haulla löytyy myös paljon jo aiemmin kirjoitettuja vinkkejä.
Ööö, Yhdisteet Kansakunnat perustettiin vasta vuonna 45 ison hässäkän jälkeen…vaikka koneesi onkin hieno eka malliksi pitkästä aikaa ja haastava värikin vielä. Jatka vaan uusista malleista ja se sotamaalaus on helpompi kun kunnollinen metallipinta.