Pienoismallit.net

Sveitsiläinen talonpoikaistalo

Saksalaisen MBZ:n laaserleikattu kartonkimalli Märklin Z Mini-Club mittakaavassa. Haaveenani on pienoisrautatie kosketinsoitinkotelossa tai muussa vastaavassa, aiheena Gotthardrata 20-luvulla.
Esikuvan rakennusvuosi on 1657, meikäläisittäin sikäli erikoinen että asuinrakennus ja navetta ovat rakennettu yhteen.
Olen pohjistanut emaliväreillä, varsinainen maalaus tapahtuu yhdistelemällä taiteiljalaatuiset öljyvärit edellä mainittuihin emailiväreihin. Toisin sanoen tuttu työskentelytapa tinafiguureistani.

merkinnät

Suht koht tyytyväinen tulokseen, ottaen huomioon että kyseessä on ensimmäinen laaserileikattu mallini. Öljyvärit tuttu tekniikka minulle, onneksi ei tarvinnut käyttä valmistajan omia pigmenttivärejä.
Kuvauksen jälkeenkin tein pieniä parannuksia, mutta tältä talo näyttää takaapäin. Onhan MBZ hintava vasinkin isoimissa mittakaavoissa. Rakennusohjeet alkeelliset, lähinnä räyäytyskuva.
Kattoa kannattavat hirret rikkoontuu helposti näin pienessä mittakaavassa, mutta asian saa korjattua nyt kun niiden yläosat saadaan kiinnitettyä
Tuli maalattua ikkunaluukut vihreiksi, tuntuu niin sveitsiläiseltä. Tässä muuten Google mapsin kuva esikuvasta, paljon nuoremman näköinen ihan kuin hirret olisi veistetty ihan äskettäin Tiesin että eräs saksalainen oli rakentanut saman sarjan 1:160 mittakaavassa:http://forum.spur-n-schweiz.ch/thread.php?postid=67929
Parveke oikealla puolella, sain vihdoin paikalleen myöhään eilen ilalla.
Englannin punaista öljyvärinä sekä Revelin emaliväri nro 302 eli mattaharmaataa. Alla Revelin valeahkon ruskea sävy nro 82
Käytän liimana valmistajan suosittelemaa UHU-Hartia, jonka tuubilla on kätevä kärki. "Puuosat" pohjamaalattu Revelin mattaruskealla nro 82, päälle poltettua umbraa öljyvärituubista.