Pienoismallit.net

Rockwell B-1B Lancer

86-0129

"Naapurilla oli kasikutonen Lanceri"

Lentolaitteisiin perehtymättömän kaverin lausahdus kun kuuli projektistani.

Kosovon operaatio Allied Forcen pommituslennot tehtiin RAF Fairfordista käsin. Yhteensä yhdeksän B-1:stä oli komennuksella Englannissa maalis-huhtikuun taitteesta heinäkuun 1999 loppuun. 86-0129 vietti 48 päivää Fairfordissa. Alunperin se kuului 34 BS "Thunderbirds" /28 BW vahvuuteen. Yksikkö on kotoisin Ellsworthin lentotukikohdasta Pohjois-Dakotasta.

Dragonin "Bone" oli suhteellisen ongelmaton yhteistyökumppani. Pääosin koneen muodot on saatu jäljennettyä kelvollisesti. Muutamia asioita on valmistajakin huomioinut päivittäessään sarjaa nykyaikaan, valitettavasti yhtä monta asiaa on jäänyt korjaamatta. Sarjaan on lisätty oikeanmalliset "F-15 tyyliset" suuttimet ja ranka josta saa GBU-31 JDAM (Joint Direct Attack Munition)-pommit pyörivään MPRL (Multi Purpose Rotary Launcher) - laukaisimeen. Tästä ei ole Kosovon operaation konetta rakentavalle iloa, koska B-1:stä pudotettiin tavallisia Mk 82-pommeja. Takarunkoon saa skrätsätä ECM-patteja että kone vastaa siltäkin osin aikaansa. Pyörät ovat liian pienet ja päätelineen akseliväli liian pitkä. Ohjaamon sivulasien muodoissa on jotakin kummallista.

Joskus voisi palata aiheeseen uudelleen, mutta Academyn uudella sarjalla. Se on laatikko- ja rakenteluarvostelujen mukaan oikeinkin hyvä.

Kommentit

Ihan siististi rakentunut Bone, vaikka kokonaisuus onkin harmaa kuin sateinen syyspäivä. On kyllä päälisinpuolin esikuvansa näköinen ja oloinen. En ole tutustunut B-1een niin hyvin, että osaisin kommentoida yksityiskohdista. ECM pattien skrätsääminen mallin mittakaavaan oli varmaan melkoista näpertelyä. Aiheena Lancer on hieman harvinaisempi näky.

t: E-P
Kiitoksia kommentista. Värien iloittelua nämä eivät tosiaan tarjoa.