Pienoismallit.net

MTLB ZU-23

Vuonna 2019 keskustelu hornetin korvaavan torjuntahävittäjän hankinnasta käy kiivaimmillaan kun suuri ja mahtava naapurimme päättää lyödä oman lusikkansa soppaan..Alkavat päivittäiset ilmatilan loukkaukset joilla testataan jo hieman vanhentuneiden hornettien kykyä suoriutua tehtävästään. Osittain loukkaukset saattavat olla myös kannustus pienelle Suomelle tajuta että uusimmat suhoin hävittäjät ovat ihan varteenotettava korvaaja hornetille, sillä Ivan ja Sergei painelevat uusimmilla idän ihmeillä melkoista haipakkaa kotiin kun hornetit ilmestyvät alueelle. Luonnollisesti naapurimme on näitä koneita kaupannut "kohtuu" hintaan "hyvällä" takuulla.
Puolustusvoimia jatkuvat loukkaukset huolestuttavat niin että päätetään kutsua osin voiman näyttönä kokoon ylimääräinen kertausharjoitus. Jo ennen harjoituksen alkua puolustusvoimat on tiedostanut myös maajoukkojen huonon ilmatorjunta aseiden tilan. Puolustusvoimissa on eri yhteyksissä asiaa pohdittu ja jopa järjestetty asian tiimoilta keksintö kilpailu. Kilpailun voittivat Parolan panssariprikaatin asentaja Möttönen ja yliluutnantti Metsälä.
He olivat kahvitauollaan selailleet soldier of fortune lehteä jossa oli ollut kuvia idässä käydyistä sodista ja kyseisen kaltaisista virityksistä. Siitä sitten lähti niin peri suomalainen ajatus josko kahdesta vanhasta ja huonosta saisi yhden uuden ja hyvän…No ei saanut ainakaan jos kysytään vaunua johtavalta res ylik Virtaselta.
Hänen nähtyään uuden menopelinsä hänet valtasi valtava epäusko joka voitti jopa omilla rahoilla SA-kaupasta ostetun uuden m05 maastopuvun tuoman ylpeydenkin! Mitä on tehty niin virtaviivaiselle ällitällille sitten 80-luvun kun olin varusmiehenä!? No ainakin tämä selittää miksi vaunun miehistöön oli sijoitettu kaksi IT-miestä, Matkainen ja Koskelela.
Virtanen: "No voi hel…ti näitä herrojen metkuja. No eipä tälle mitään mitään voi, köyhä ompi maamme ja siksi jää. Hypätkää paikoillenne Sergein puikkoihin."
Matikainen:"Mää tuon sotahullun kanssa kaksin."
Koskela:"Tuoltahan tippuu kun koppelo oksalta…"

Että sellaista what iffiä:)
Itse sarja Skifin valmiste, ei muistaakseni mitenkään nautinnollinen rakennettava. Tehty suoraan laatikosta löytyvistä osista. Maalattu Akanin suomi setin maaleilla.Malli siis valmistunut muutama vuosi sitten.
Palautetta kuulen mielellään:)

Kommentit

Tuosta vaunusta en oikein muuta osaa sanoa kuin että tuskinpa pelkästään tuolla ilmatilaa pidettäisi koskemattomana…joten pidetään nyt se HX hanke kuitenkin edelleen vireillä. Tuo tarina oli kyllä nautittavaa luettavaa ;-).
Jusa 24.2.2019 22:57 Vastaa lainauksella
Tosi hyvä, meikäläinen ainakin tykkää :) Kaikin puolin mielestäni hieno. Aina varmasti voisi löytää parannettavaa mutta kokonaisuutena onnistunut.
Pauli T 1.3.2019 18:55 Vastaa lainauksella
Heh Markku luultavasti tarinan henkilöt samaa mieltä😁kiitoksia kommenteista