Pienoismallit.net

Yellow Submarine

Alunperin halusin 3D printata 2v pojalle kylpylelun ja maalata sen keltaiseksi, sitten homma karkasi käsistä ja siitä tuli oikea pienoismalli. Lopputulos on sen verran näyttävä ja yhden päivän hommaksi oli niin hauska projekti että on pakko laittaa tänne näytille :D

Mallin löysin Thingiversestä tonton463 käyttäjältä. Ensimmäisellä yrityksellä printti lähti irti pöydästä 50% kohdalla, tulipa hyvä työvaihekuva. 3D printterin jälki on melko rosoinen, joten käsittelin mallin 3 kertaa Bilteman spary kitillä ja hioin välissä. Kaikkia jälkiä en saanut pois, enkä edes yrittänyt, lelu tästä oli tulossa.

Keltaisen ja punaisen maalasin ruiskulla, pienet kohdat pensselillä. Loput on peruskama, akryyli, lakka, vanhoja siirtokuvia muovimalleista, lakka, öljyvärit, lakka. Ja kappas siitä tuli tosi hieno fantasia sukellusvene. Näitä voisi tehdä vaikka joka päivä, koska se on niin hauskaa…olispa vaan aikaa. Itseasiassa olen tehnyt pari mallia tätä ennen samalla menetelmällä.

Pituus: 72m
Korkeus: 40mm

Printteri: Creality CR-10
Tulostuskorkeus: 0.2mm
Materiaali: PLA (Clas Ohlson läpinäkyvä)
Tulostusaika: ~1h 30min

Kommentit

XTC-3D pinnoite on hyvä juurikin noiden saumojen peittelemiseen kun PLA:sta on kyse.

www.youtube.com/watch?v=GSKxycs3kPg

PS. onko tuo CR-10 kuinka hyvä printteri muuten?
luotettavuus, melu jne…
olisi jossain vaiheessa tarkoitus päivittää printteriä isommaksi nykyisestä (Dremel ideabuilder 3D40)
Antti V 15.2.2019 23:42 Vastaa lainauksella
Janne Kekkonen kirjoitti:
XTC-3D pinnoite on hyvä juurikin noiden saumojen peittelemiseen kun PLA:sta on kyse.
Kiitos vinkistä, pidän mielessä!

CR-10 on hintalaatushteessa aika hyvä. Menee kasaan tunnissa ja printtaa sellaisenaan hyvin, tulostusvolyymi on tajuttoman suuri! Mielestäni yksi parhaista puolista on sen muoto, printterin viemä tila on yhtä suuri kuin sen tulostuspöytä on. Vakio osilla melu on ärsyttävän kova. Vaihdoin printteriin heti kaikki tuulettimet, mikä hiljensi sen siedettävälle tasolle. Mutta edelleen steppereista kuuluu ärsyttävä resonanssi (printattavasta kappaeesta ja nopeudesta riippuen), joka johtuu huonoista ajuri-piireistä. Nämäkin olisi mahdollista päivittää, jolloin niistä saisi täysin äänettömät, mutta silloin joutuu vissiin vaihtamaan koko emolevyn, en ole ihan varma.

Edelinen printteri oli Makerbot replicator mini, joten päivitys CR-10 oli aivan huikea! CR-10 on ollut pöydällä noin vuoden, printtejä on tullut joitain kymmeniä, toistaiseksi mikään ei ole hajonnut, kaikki toimii. Voin suositella, mutta hiljentämiseksi joutuu tekemään töitä. Tästä printteristä on julkaistu päivitettyjä versioita, voi olla että ne ovat jo hiljaisempia.
Kiitos vinkistä, meinasin ostaa tuon Creality CR-10-S4 version jolla saisi isompia printtejä tehtyä ilman leikkelemistä, (Proppi kypärät tai isommat pienoismalliaihiot esim…)