Pienoismallit.net

Taking a break somewhere in Afganistan

M1A1 AIM

Avataanpas tämä omien mallien esittely näin 2017 valmistuneella dioraamalla, joka kulkee nimellä Taking a break somewhere in Afganistan.
Nimensä mukaisesti dioraama kuvaa M1A1 AIM taistelupanssarivaunua ja sen miehistöä Afganistanin sodan (Operation Enduring Freedom) aikana. Heput ovat pysähtyneet juttelemaan paikallisen lammaspaimenen kanssa, mutta näyttäisi kuitenkin siltä ettei paimen ole Talibaneja nähnyt.

M1A1 AIM vaunu on siis USA:n armeijan ja merijalkäväen käyttämä taisteluvaunu, joka on alunperin 1980 luvun perua ja sittemmin moneen kertaan päivitetty erilaisilla taistelukykyä parantavilla päivityksillä. Tämä kyseinen vaunu on M1A1 AIM eli Abrams Integrated Management päivityksen läpikäynyt kulkupeli. AIM päivityksessä koko tankki on käytännössä purettu ja rakennettu uutta vastaavaksi ja samalla lisätty Forward-Looking Infra-Red (FLIR) eli infrapuna laitteisto, tähtäin sensonita on paranneltu, lisätty kommunikaatiolaitteistoa sekä lämpötähtäin .50-kaliiperiselle konekiväärille.

Dioraamassa on käytetty Dragonin M1A1 AIM vaunua, joka oli erittäin hyvä malli rakennettavaksi. Valu on tarkkaa ja mukana on myös etsiosia. Ukot (ja lammas) ovat Masterboxin Modern US Tankmen in Afghanistan nimellä kulkevasta sarjasta joka sekin on erittäin suositeltava setti. Masterboxin figuurit ovat mielestäni erittäin hyviä ollakseen styreenisiä, niitä kasaa ja maalaa mielellään.
Maasto on erilaista hiekkaa, kiveä ja sirotetta sopivassa suhteessa. Vaunuun on heitetty mukaan vielä MRE eli kenttämuona pakkaus ja vesipullolaatikko.

Mallit on maalattu lähinnä käyttäen Tamiyan ja Vallejon akryyleita, ruiskulla ja siveltimillä. Lisänä myös MIG:n ja AK:n pigmenttejä sekä Washeja säistämiseen

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!