Pienoismallit.net

Lemmikkini "Fafnir"

muutamia kuvia lemmikistäni"Fafnirista" jota olen toisinaan yrittänyt parannella vaihtelevalla menestyksellä.
Kallo jolla tuo nyt istuu vaatisi yhä kovasti työstöä.
Pitäisikö tuolla olla vaaleat vai mustat kynnet?…kenties ne pitäisi poistaa kokonaan(turvallisuuskysymys).
Punaiset kynnet vois olla yksi ehdotus…ehkäpä "lakatut varpaankynnet".

Kallon lievä vehreys johtuu kokeilustani että miltä näyttäisi revellin night color -maalissa…ei ollut kiva

varsinaisesti mittakaavaa tälle ei oikein ole koskapa kallo on jotakuin oikeankokoinen kuntaas otus on noin ison lepakonkokoinen tai variksen,kuitenkin lohikäärmeeksi poikanen.

Kommentit

On muuten hiton siisti. Ainakin mun silmään nuo kynnet toimii parhaiten vaaleina, erottuvat siten tuosta muusta elukasta paremmin. Tietenkin maalaat ne oman mielesi mukaan, mutta älä nyt hyvä ihminen ainakaan poista niitä! Menee katu-uskottavuus koko elukalta.
Minäkin olen vaaleiden kynsien kannalla, ei noille mun mielestä tartteis tehdä enää yhtään mitään. Ainakaan kuvien perusteella. Onko tuo nyt sitten vanhennusta vai säistämistä, mutta en tiedä miten mustasta kynnestä saa yhtä elävän oloisen kuin olet vaaleasta nyt saanut. Jos minun pitäisi noihin välttämättä jotain väriä laittaa, niin ehkä kuivunutta verta hieman kynsien kärkiin. Sen tummahko sävy saattaisi käydä hyvinkin tuohon figuuriin. Mene ja tiedä.
Tämähän se juuri se onkelma onkin kun olen tehnyt tutkimustyötä lohikäärmeiden kasvattamisesta ja tullut esille että niillä useilla on mustat kynnet ja mustiin kynsiin on vaikea saada ilmettä kun kuitenkin koko epeli on tummanahkainen ja minustakin nuo vaaleat kynteet on paremmat tosin nuo polvissa ja siipien taipeissa olevat kynteet niin niille mietin jotain parempaa.Itse kaveriin yritin juuri tuolla viheriällä sävyllä saada ilmettä koska tumma harmaa ei toiminut ollenkaan tuossa.Kuivunut veri kynsissä olisi hyvä lisä mutta tällöin sille pitäisi laittaa se uhri josta se olisi kotoisin,tässä suhteessa tuo kallo ja kypärä toimi paremmin.
Selkäpiikitkin tulisi tuoda paremmin esille…kaikenlaiset vinkit ja ideat olisi erittäin tervetulleita tämän mallin kanssa,rohkeasti vain kirjoittamaan…
Eikös tuo ole on vyvern, ei dragon. :D Nimitystä dragon käytetään kuulemma silloin kun lohikäärmeellä on "irralliset" etujalat. Jos otuksela ei ole erillisiä etu jalkoja eli ovat siipien kanssa tahi ei ole ollenkaan on kyseessä vyvern. Tai ainakin näin nuo fanrasia nörtit sanovat, itse en niinkään tiedä. :D Mutta itse mallista: Kyllä kynnet/piikit maalaisin itse valkoinen kärki---->beige juuri, värillä kontrastin tuomiseksi. Onko se oikeen; siitä en niinkään tiedä. Oletko skuptannut tuon itse? Aivan mahtavan näköinen malli.
koko tämä malli on oikeasti ollut eräs matkamuisto(muistaakseni Rhodokselta) jota sittemmin olen alkanut muuttamaan ja alkuperäistä tuntuu olevan enään aika vähän jäljellä.Tätä mallia olen hiljattain tehnyt jo noin 2 vuotta välillä mielenkiinto on laantunut täysin ja toisinaan taas olen saanut valtaisan inspiksen.Wyvern?…tuo nimi kuullostaa upealta…taidankin antaa kamulle uuden nimen,olkoon hän "WYVERNe"

off topic nimi on muutettu "Fafnir"
Mikko J 8.10.2007 15:05 Vastaa lainauksella
Ehkä kuitenkin wyvern, ei vyvern (pilk. nus.)
Kiitoksia muuten tiedosta. Aina (harvoin) jotain roolipelejä hakatessa olen ihmetellyt mitä eroa oikeastaan on dragonilla ja wyvernillä, mutta nythän se selvisi.
Mutta oikein komea otusthan tuo on! Kerrassaan mahtava! Kynnet on mun mielestä kans hyvät vaaleina. Ehkä ne voisi olla hieman kellertävät?

edit: nythän oikein innostuin tästä ;)
"Kaikentietävän" wikipedian mukaan wyvern on suomeksi traakki, ruåtsiksi lindorm. Ja esimerkiksi Nibelungin sormus saagassa esiintyvä Fafnir on tällainen, ei lohikäärme. Tosin tuo ystäväsi taitaa olla ihan pikkiriikkisen pienempi, kuin Fafnir.
Fafnir(fafner) nimikin on kiva,skandinaavista mytologiaa jossa fafnir oli alkujaan voimakas kääpiö joka muuttui wyverniksi jotta voisi paremmin vartioida aarrettaan luin jostain äkkispäissään…täytyy tutustua saagaan tai tuon tarinaan tarkemmin,kiitos vinkistä :0)
Hieman kellertävä sävy voisi toimia hyvinkin,nyt nuo on "helmiäisvalkoiset"maalattu oikealla kynsilakalla(lakatut varpaankynnet).
Tälle sun pitää kehitellä sopiva iltavalaistus.. Siinä saattaa herkempää hirvittää ku tuommonen kiiluttelee olohuoneen nurkassa :)
Mikko J kirjoitti:
Ehkä kuitenkin wyvern, ei vyvern (pilk. nus.)
Näinhän se on :D
Janne Herajärvi kirjoitti:
Tälle sun pitää kehitellä sopiva iltavalaistus..
Joo, tuonne kallon sisään esim. punanen lamppu :)
lamppu on oiva idea kunhan saisi tuohon kalloon yleensäkkin ilmettä.En oikein pidä tuosta kallon mallista mutta se on millainen oli alkuperinkin styroksintapaista ainetta,samaa josta lennokkejakin joskus tehdään.
Kallon näkyvää osaa olen paksulla maalikerroksilla saanut pohjustettua siten että se nyt edes näyttäisi joltain muulta kuin styroksilta,itse otus on muovia ja siten ollut helpompi työstää sieltätäälä ja vähän tuolta
opjles 9.10.2007 21:51 Vastaa lainauksella
Nätin näköinen otus, ei voi muuta sanoa. Toi pääkallo on kyllä aikas karmeen näköinen. Toimiskohan toi niin, et jos sä työstät kallon kokonaan pois ja jätät pelkän kypärän? Tai tietysti jos sä saat tosta pääkallosta nätin, niin sit…
Ois kiva nähdä parempi kuva tuosta pääkallosta, niin vois antaa kehittely ideoita…
kyllä tuon kallon saa varmaan työstämällä poiskin ja olen ajatellutkin sitä ja että tekisi paremman.
Toisaalta tuo kallo onkuin olisi jokin örkin siis fantasiasoturin ruumiista niin silloin sitä ei kovinkummoisesti voi muuttaakkaan,niin paljon voisi tehdä tuolle kaikkea kivaa
Tämä on todella hieno.
Siinä on paljon yksityiskohtia ja se poseeraa uljaasti. … ja se näyttää kärttyisältä.
Tyypillinen lohikäärme siinä suhteessa. Kih.
Kynnet tuolle minun mielestäni ehkä mustiksi tai jotenkin likaisemman oloisiksi? Näyttäisi tummemmalta tuo otus.
Kypärä on todella hieno! Siinä on hyvät värit ja muotoilu. Cool.
Kalloa voisi tehdä karmeamman näköiseksi, jos hampaita pidentäisi hieman (tai tekisi kulmahampaista pidemmät raateluhampaat) tai jotain.
Valkoiset kynnet saivat enemmistön äänet mutta aion ne hieman tummentaa ja kuten kirjoitit niin liata.Kulmahampaiden viilaus on ollutkin mielessä ja tekovaiheessakin ja tuota kalloa mietin yhä koska jos tuon työstää tuosta pois niin onnistuuko uusi paremmin…pelottaa pilata tuo huonolla jutulla,mutta saas nähdä mitä ens vuodeksi on saanut tehtyä aiemmin en lisää kuvia laita :0)
Erittäin tyylikäs lohikäärme. Maalausjälki on hienoa värien harmonia erinomainen. Mitäs tekniikoita ja maaleja olet käyttänyt?
Maalaustekniikoista en niin tiedä kun olen käyttänyt tähän sekä kynäruiskua että pensseleitä ja maaleinakin pää-asiassa taiteilijoiden öljy-,akryyli- ja vesivärejäkin pensselinkera ja kynäruiskua käyttäen vallejo,citadel,tamiya maaleja.

Kyllä minä siis joskus kokeilen nuita erilaisia ns.tekniikoita mitä erinimillä mainostetaan mutta kun olen jo yli 30-vuotta harrastellut niin kerron että tekniikat pysyy samoina mutta niiden nimi tahtoo vaihtua aina tekijänsä mukaan ,tarkoitan että samoja juttuja on käytetty iänajat erinimillä.Toki nämä washit ja muut pigmetöinti hommat ovat uusiajuttuja joita ei ole ennen ollut mutta aikoinaan kun tuli vesiohenteiset maalit niin äkkiä hoksattiin että niilläpäs voikin sävyttää ja sitten keksittiinkin jo sävytystavoille eri teknisiä nimiä,tämä on juuri se asia joka saa minut monesti kummastumaan koska mielestäni hommannimi kuitenkin on aina sävyttäminen ja eritavalla maalaaminen.

Tämän mallin kanssa kuten ylläolevissa jutuissa kerroinkin niin olen kokeillut erilaisia maaleja …ensin harmaita sävyjä jotka eivät tuonneet tuota otusta esille kun taas nuo lukuisat vihreän erisävyt saivat sen heräämään.Kynsissäkin oikea kynsiväri(helmiäisvalkoinen) toi kynnet hyvin esille jota sitten tehostin hieman citadelin …olisikohan ollut bleased bone maalilla ja hetiperään erilaisilla öljymaaleilla.

kaikkiansa tämä tuo on jäänyt kesken koskapa erillään tein tähän kalloa semmoisesta hieman styroksintapaisesta jutusta mutta se ei vieläkään onnistunut ja se kallo menikin sitten "lassi ja tikanpojat"firman jätteenpoistoon,muutenkin tämä on jäänyt taas taka-alalle muiden mallien tieltä.
Siirsin tämän valmiiden puolelle vaikkakin yrityksistä huolimatta tuo kuvissa oleva kallo on yhä samakuin on kuvissakin,en vain ole onnistunut tekemään tuosta parempaakaan ja muutoinkin olen vuosia katsonut tuota tuollaisenaan niin seon kohta parempi vain tuollaisenaan.
Sallittakoon tämä olla tämmöinen
Upea otus! Maalaus on onnistunut loistavasti. Nosto ei kyllä yhtään haitannut. Tuli nimittäin nyt vasta ensimmäisen kerran näillä sivuilla vastaan ;)
ork mek 17.3.2009 15:01 Vastaa lainauksella
mahtavasti maalattu lohikäärme!
Sanonpa että WOW!! Tosi hauska nimi ja hienosti tehty. Kyllä siitä viis tähtee roiskahtaa
kiitän kaikkia mallista saatuja pisteitä,näitä on tullut laidasta laitaan siten että hajontaa on kovasti onhan malli saanut yhdenkin(1) tähden ja todenmukaiset 2.5 - 3.5 tähteä niin siksi nyt saadut 5 tähteä on kova asia ja saa hyvälle mielelle koska nyt nousi myös keskiarvosana kaikkien mallieni osalta ja alan saamaan oikeuden kirjoitella rakenteluvaihe-blogi juttujakin tänne mikä ei sääntöjen puitteissa ole ollut mahdollista vähäisten pistemäärien vuoksi.Toki voisi yrittää kartuttaa sitä esittelemällä enempi malleja ja etenkin tekemällä niistä yhä parempia.