Pienoismallit.net

KV-1 m 1942

R-100

Suomi sai sotasaaliiksi kaksi KV-1-panssarivaunua vuonna 1942. Näistä toinen oli tämän mallin esikuva KV-1 mallia 1942, ja toinen lisäpanssaroitu ja lyhyemmällä tykillä aseistettu KV-1E ("pultti-klimi"). Molemmat vaunut olivat Puolustusvoimien vahvuudessa vuoteen 1954, mutta niiden käytöstä en osaakaan sanoa mitään.

Malli on Trumpeterin hassusti nimetty "kevyt valutankki", joka soveltuu hyvin tämän vaunun pohjaksi. Helppo rakennettava, ja hyvä osien sopivuus. Telat korvasin Friulin teloilla (muistaakseni ATL-51). Moottorilan luukun, lokasuojat ja työkalulaatikot rakensin muovilevystä. Siirtokuvat Star Decalsilta. Lippu on paperia, johon on maalattu risti ja kovetettu pikaliimalla.

Alunperin tästä piti kolmivärisessä kaaviossa oleva vaunu, mutta maalausvaiheessa oikean ja yläpuolen kaaviot jäivät epäselviksi, joten päädyin yksiväriseen kaavioon. Kolmivärisestä pystyisi jättämään ajovalon kuvun ja ajovalon pois, mutta yksivärisestä ei välttämättä. On siis todennäköisesti väärin tässä mallissa. Samoin moottoritilan jäähdytysilmanoton ritilä on väärän mallinen. Tukien pitäisi olla vaakatasossa eikä kaaren tangentin suuntaisesti.

Virheistä huolimatta hauska rakennettava.

Kommentit

Asiallinen Klimi. IMPS-Finlandin Mallari-lehdessä on vuosia sitten ollut aiheesta artikkeli ja samassa yhteydessä on mukana uskottava 3-värikaavio valutorniselle Klimille.
PhantomII 27.1.2019 22:29 Vastaa lainauksella
Tyylikäs kokonaisuus. Säistäminen on oikein onnistunutta kaikenkaikkiaan. Metallitelat lienevät paras vaihtoehto malliin, jossa telat ovat koko pituudeltaan näkyvissä.

Muistaisin että Trumpalla olisi ollut Klimi-sarja, josta olisi saanut suoraan Suomi-vaunun, vai olenko väärässä?
Kiitos.

Itse en ainakaan tiedä, että Tumpeterilla olisi suomalaistettua KV-1:tä. Heillä on kyllä saksalaistettu versio, jossa on pääaseistus vaihdettu.