Pienoismallit.net

Saksalainen palkkasotilas 1500-luvulta

Hans on seisonut vartiossa jo kolmatta tuntia. Häntä ketuttaa ja kiroaa typeryyttään astua Kreivi Franz Von Waldeckin joukkoihin. Muualla Euroopassa olisi päässyt oikeille sotaretkille ja paremmalla palkalla, mutta kreivin joukot ovat piirittäneet Münsterin kaupunkia jo viime keväästä. Syksy on jo vauhdissa, eikä, piiritykselle näy loppua.

1500-luvun Eurooppa oli uskonpuhdistuksesta sekaisin ja erilaisia äärikristillisliikkeitä syntyi etenkin Saksassa. Yksi näistä oli Anabaptismi, joka syntyi 1520-luvulla Sveitsissä, mutta sai kiinnostavan käänteen Münsterin kaupungissa Pohjois-Saksassa. Kaupungissa anabaptismi levisi nopeasti ja toi kaupunkiin anabaptisteja ympäri lähialueilta. Münsterin kapina alkoi vuonna 1534 ja päättyi noin vuosi myöhemmin kaupungin takaisin valtaamiseen.

Sain idean teemaan Dan Carlinin Hardcore history podcast-sarjasta. Münsterin kapinaa käsittelevästä jaksosta Prohets of doom, joka löytyy linkin takaa Linkki

Kyseessä on toinen maalaamani isomman skaalan figuuri ja ensimmäinen resiinifiguuri. Figuuri onnistui mielestäni hyvin ja sen maalaaminen oli hyvin opettavainen kokemus. Maalasin figuurin vallejon maaleilla. Figuuri on Tartar miniaturesin tuotos ja todella laadukas sellainen. Ainoa miinus mielestäni oli ohjeiden täydellinen puuttuminen. Aloittelijalle ei ole täysin selvää mihin mikäkin menee, mutta lopulta lähes kaikki osat löysivät kuitenkin paikkansa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!