Pienoismallit.net

Teijo 24

Teijo oli Wihurin kunnianhimoinen projekti tuoda markkinoille kotimainen lava-auto 70-luvun puolivälissä. Kokemusta autonrakentamisesta oli kerätty kokoamalla 48 Kuplaa muutama vuosi aiemmin. Hyvistä aikeista ja lähtökohdista huolimatta projektin ei voi katsoa onnistuneen, sillä Teijoja tuotettiin parin vuoden aikana vain noin 100 kappaletta. Autolehtien koeajotarinat eivät ole mitenkään mairittelevaa luettavaa, lukuisat ongelmat ja suunnitteluvirheet tuodaan räikesti esiin. Lopullisena niittinä tuotannon lopettamiselle oli samaan aikaan Suomen markkinoille tulleen Toyota Hiacen agressiivinen hinnoittelu.

Teijo on kuitenkin hieno tarina, jossa yhdistyy suomalainen muotoilu, tekninen suunnittelu ja kova tahto luoda uudenlaista teollisuudenalaa. Pienoismallin lähtökohdaksi Teijo on näin ollen varsin herkullinen kohde. Kaupallista rakennussarjaa ei aiheesta ole olemassa, joten projekti lähtee liikkeelle scratch-rakentamisena. Teijon voimanlähde oli tuttu VW:n bokseri, joten sen osalta apuja löytyy Tamiyan Kuplavolkkarista.

Pienoismalliprojektini on alkanut jo vuonna 2009 ja se on edelleen kesken. Varsinainen rakentelu alkoi pitkän tiedonhankinnan jälkeen noin puolitoista vuotta sitten. Malli on lojunut myös pitkiä aikoja odottelemassa intoa. Suuri osa projektiin käytetystä ajasta on kulunut taustatietojen ja materiaalin etsimisessä, sekä mittakuvien ja 3D-mallinnuksen parissa.

merkinnät

Rungon ja alustan rakentaminen jatkuu mm. etupyöränripustusten rakentelulla.
Varsinainen rakentelu lähtee liikkeelle rungosta. Sen materiaaleina toimivat pääosin erilaiset styreeniprofiilit, mutta mukaan mahtuu myös styreenilevyä.
Vuosien varrella olen pyrkinyt hankkimaan kattavan määrän kaikenlaista tietoa Teijosta. Netistä ja autonäyttelyistä olen onnistunut saamaan kuvamateriaalia ja vanhoista autolehdistä on löytynyt aiheesta hyviä artikkeleita. Lisäksi olen onnistunut hankkimaan Teijon varaosakirjan, josta löytyy erittäin paljon hyvää kuvamateriaalia yksityiskohdista. Hankitun materiaalin pohjalta piirsin tietokoneella ensin autosta 2D-kuvat sivusta ja edestä skaalaan 1:24. Korin ja parin muun detaljin osalta päädyin 3D-tulostukseen, joten näistä tein sitten tietysti 3D-mallit.