Pienoismallit.net

Repuclic P-47D Thunderbolt

Fuerza Aérea de Chile

P-47 Thunderbolt oli käytössä useissa Latinalaisen Amerikan maissa toisen maailmansodan jälkeen. USAn ylijäämävarastoissa oli mitä jakaa. Ainakin Brasilia käytti sitä jo toisen maailmansodan aikana akselivaltoja vastaan sotiessaan.

Chilen ilmavoimat saivat käyttöönsä 12 konetta vuonna 1947 ja vuonna 1952 toimitettiin vielä 17 lisää. Jo vuonna 1954 koneita alettiin korvata De Havilland Vampireilla ja Locheed T-33-koneilla.

Malli on Revellin markettikone paikallisesta Prismasta ja siirtokuvat meksikolaisen AztecModelsin tekemät. Samalta arkilta löytyy merkit myös kolumbialaiseen, venezuelalaiseen, kahteen kuubalaiseen ja viiteen meksikolaiseen koneyksilöön. Kuvien laatu heikko, pahoittelen. Nocando.

Maalattu pensselillä ja Humbrolin emalilla 'polished aluminium'.

Kommentit

Kuvista huolimatta ihan siististi tehdyltä Boltilta näyttää ja kiva saada tänne näitä vähän harvinaisimmissa camoissa, kiitos. Mielenkiintoisia versioita löytyy paljonkin.

"Ainakin Brasilia käytti sitä jo toisen maailmansodan aikana akselivaltoja vastaan sotiessaan."

Jep, tossa minun versio Brassikoneesta Italiassa 12/44:
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/73/96/147396.jpg[/img]
ja sitten US ilmavoimien Meksikaaniyksikön koneesta Filippiineillä 45:
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/73/97/147397.jpg[/img]

Molemmat tehty samaisesta Revellin sarjasta vuosia sitten.
PhantomII 27.1.2019 23:08 Vastaa lainauksella
Kelpo "wanhan liiton" tyyliin rakennettu malli. Mallin mittasuhteita ja rakennussarjan detaljeita en osaa sen kummemmin arvioida, mutta Thunderboltilta malli näyttää. Olettaisin näiden koneiden olleen melko siistissä kuosissa, koskapa koneet ovat sodan jälkeiseltä ajalta, jolloin niitä oli enemmän aikaa kiillotellakin.

Aztecin arkilla on monta kiintoisaa P-47-vaihtoehtoa ja Chilen ilmavoimien kone on mielestäni näistä kaikkein kiinnostavimpia. Ylipäänsä, nuo Aztecin arkit ovat mielenkiintoisia vaihtoehtoja "perus" amerikkalaisille tai brittiläisille koneille, joita useammin näkee.

Itse omistan Aztecin arkin, jossa tunnukset ovat meksikolaiselle P-47:lle, saapa nähdä koska rakentelen sellaisen. Pikkupoikana jo kiinnitin huomiota näihin "vaihtoehtokoneisiin" kun muinaisilla ESCI:n arkeilla oli näitä hieman eksoottisempia tunnarivaihtoehtoja muuten tuttuihin konetyypeihin.
Hyvin olet Thunderboltin kasannut. Tuo maalipinta paljastaisi heti, jos esim. siipien istutukset eivät olisi tehty siististi. Minulle pensselillä siistin laajan maalipinnan tekeminen on mahdotonta, ja siksi kovasti arvostan tekemääsi todella siistiä kiiltävää (ehkä liiankin kiiltävä) maalauspintaa. Toisaalta maalipinta on hyvin monotoninen, ja olisin itse varmaankin muokkaillut muutamia satunnaisia peltipintoja hiukan erilaisella alumiinipinnalla elävyyden lisäämiseksi. 4-kuvan perusteella potkuri roikkkuu hiukan surullisen näköisesti. Pienellä lisätyöllä saisit senkin varmaan kohdalleen. Olisipa ollut mukava nähdä koneen ala- ja yläpinnasta kunnon kuvat.
HannuL 3.2.2019 11:13 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista. Tämä oli sellainen metallipinnan harjoitustyö. Olen käytännössä havainnut, että pensselimallarille vanhat kunnon emalimetallivärit toimivat paremmin kuin akryylit. Esim. juuri tämä Humbrolin polished aluminium leviää pensselillä nätin tasaiseksi pinnaksi.