Pienoismallit.net

F-16AM

Silpomista

Tosin vain näin suomalaisittain siirtokuva-arkille :)

Vedin eilen illalla sitten vielä lakan koko mallin ylle, ja aamulla se olikin jo kuiva, ja riittävän sileä siirtokuvarumballe. Siirtokuviksi valikoitui puolalaisen ModelMaker -firman siirtokuvat tälle täällä harvemmin nähdylle Portugalin ilmavoimien koneelle. Portugali kiinnostaa sikäli, että olisi näin eläkeläiselle aivan mahtava (toinen?) kotimaa, sääli vain, että Käteinen, Stubido ja Urpo sörssivät tuonkin. Täytyy katsella pidemmälle :)

Enpä ole ennen ModelMakerin siirtokuviin tutustunutkaan, ja nyt jäi aika ristiriitaiset tunnelmat näistä. Ohuitahan nämä ovat, filmi katoaa liki kokonaan MicroSolilla. Printtauksen taso ei vaan yllä esim Afterburnerin ja TwoBobsin tasolle. Esim toi sivuperäsimen yläosan raidoituksessa lymyävä koneen sarjanumero on lähinnä pelkkää suttua. Ja tuo haukka taas printattu todella paksuilla väreillä, ja ehkä hiukan alamittainen.

Suurin ongelma näissä kuitenkin on ohjeistus. Arkin numerot eivät vastaa mitenkään sijoitusohjeen numeroita, joten jokainen voi ihan itse arpoa oikeat paikat. Pääosahan noista löytyy kohtuu helposti, mutta esim. noi siipien "Walkway" -merkinnät on pakko mitata Kineticin merkkien kanssa, että oikeat löytyvät. Muuten olisin tyytynyt Kineticin raitoihin, mutta ovat eri sävyiset kuin nämä puolalaiset. Lisäksi, arkilla on noita varoitusmerkintöjä kahdet, pääarkilla vaaleanpunaiset, ja lisänä oranssit eri arkilla, jolla sijaitsee myös toi koneen "omistajan" ja huoltopäällikön (laskutelineluukkuun) nimi. Näissä ei sijoittelunumeroita, eikä mitään selitystä miksi ovat mukana. Kuvien perusteella kone on ollut merkinnöiltään juurikin oranssi.

Noi siipien kävelymerkinnät ovat vielä vaiheessa, täytyy rauhoittua huomiseen. Ovat nimittäin pitkinä ja kapeina todella pirulliset saada paikalleen, ja suoriksi. Aloitin noista pisimmistä, ehkä parempi olisi ollut ensin harjoitella lyhyemmillä.

Kommentit

Voi halvatun halvattu! Mikähän aivopieru sitä iski, kun älykännystä katseli noita "vaaleanpunaisen ympyrän" sijainteja. Eihän noi ylemmät kuulu tuolla kuomun kehyksissä olla, vaan rungossa, samalla pystyviivalla kuin ne alemmat!
Noh, peli ei ole menetetty. Onneksi on myös noi Kineticin omat siirtokuvat, joista noi löytyy, oransseina. Eli ne paikalleen, vaihdan samalla niihin alempiin saman väriset (noi on valokuvissa melkoisen haalistuneita), ja maalaan piiloon noi älynväläykset.