Pienoismallit.net

F-16AM

Ilmanotto

Aloitetaan kasaaminen (ihan pakon sanelemanakin) tästä Viperin (ja liki jokaisen modernin suihkukoneen) ongelmapaikasta, eli ilmanotosta.
Tämä on lopullisessa mallissa kohtuullisen näkyvä yksityiskohta, ja rakenteellisesti haastava. Eikä pelkästään Kineticin mallissa. Hasen mallissa, vaikka ilmanotto onkin äärimmäisen yksinkertaistettu ("katkaistu" hyvin lyhyeen, ilman täysimittaista kanavaa ja turbiinisiipiä), on ilmanoton rakentaminen tuskaa, jos sen haluaa edes suunnilleen saumattomaksi. Eikä toi Tamiyan ratkaisukaan ongelmaton ole.
Kinetic tarjoaa ilmanoton takaosan, turbiineineen ja päälaskutelinekuiluineen kolmessa osassa (+ laskutelinekuiluun tulevat väliseinät ja pikkuosat). Tunnelin puoliskot sopivat yllättävän hyvin toisiinsa (tietysti melkoisen siivoamisen jälkeen, flashiä ja ejektorin jälkiä riittää). Ennen liimaamista on syytä maalata sisäpuolet valkoisiksi. Liimaamisen jälkeen saumat kitataan halutulla kitillä. Itse käytän Perfec Plastic Putty -tuotetta, joka on varsinkin tällaisissa paikoissa helppo "hioa" kuivahtamisen jälkeen märällä pumpulipuikolla. Ja hiomisen jälkeen ruiskutetaan lisää valkoista, peittämään kittaukset.
Ilmanoton etuosa muodostuu kahdesta sisäputken puolikkaasta, jotka käsitellään samoin kuin tuo takaosa, sopivuus näissäkin hyvä (paitsi mulla oli toinen puolisko spiraalilla, oikeni kuitenkin liimatessa). Seuraavaksi liimataan tuo ilmamäärämittarin? (Edit: Itseasiassa vain lämmitettävä ilmanoton tukitanko) anturi, tätä ei saa unohtaa, koska tämä on viimeinen mahdollisuus sen liimaamiseen :) Tuen maalaamisen voi jättää tulevaisuuteen.
Ja kun nämä ovat kuivuneet, liimataan ilmanoton ulkokuoret tuon putken ympärille. Näitä on syytä sovitella erittäin huolellisesti, sekä ilmanottoon, että tuohon irrallisena osana tulevaan suurenkaaseen, ja varmistaa, että liimaussaumat ovat todella vastakkain, koska tuon suurenkaan istuvuus (ja kanavan "saumattomuus") on paljolti näistä kiinni. Sopivuutta voi helpottaa, kuten itse jouduin tekemään, sijoittamalla evergreen -suikaleen sisäputken ja ulkokuoren yläosan väliin. Ja liimaus kannattaa tehdä useassa vaiheessa, jotta kohdistukset pysyvät paikallaan.
Ja viimeisenä tuo ilmanoton huuliosa,, joka pitäisi huolellisen sovituksen tuloksena istua lähes "täydellisesti". Omassa oli huulen sisäpuolelta, alaosasta, jäänyt valu vähän vajaaksi, joten tuota joutuu kitillä täyttämään. Mulla on näitä hyllyssä "muutama", ja yhdessä toisessa sama vika. Eli "Your mileage may vary"!

Noista AK:n maaleista sen verran, että ovat aivan käyttökelpoisia, ainakin ruiskun kanssa touhutessa. Peittävyys on hyvä, ja ruiskun puhdistus helppoa. Ja käsittelykestävyys on parasta mihin olen näillä akryyleillä (no joo, synthetic laquer, tai mitä noi mainostaa olevansa) törmännyt. Noita valkoisia on nyt rutisteltu ja puristeltu, ilman että mistään olisi maalia irronnut (paitsi liimaussaumoista, joita sai veitsellä oikein raapia puhtaaksi ennen liimaa, pari tuntia maalauksesta). Vastaava jollain Vallejolla olisi edellyttänyt jo muutamaa paikkauskierrosta.

Kommentit

Tero Tyni 10.1.2019 20:59 Vastaa lainauksella
Hyvinhän tämä lähti liikkeelle. Olen huomannut että nuo tinneriohenteiset valkoiset on parhaita peittävyydeltään. On tää Kineticin F-16 aika palapeliä. Mullakin pari rakentamisen alla.
No, joo, tinneriohenteiset… Nämä ohentuu näköjään kaikella muulla paitsi tärpätillä, toi oma ohenne tuoksahtaa vähän eetteriltä :)

Sovitteluahan tässä on koko ajan, juuri rähjäsin tuon pakopuolen kanssa, kun oli pahimmillaan liki milli ylimääräistä!