Pienoismallit.net

Opel Admiral Saloon 1937

Opelin ensimmäinen Admiral -malli, valmistettiin vuosina 1937-1939, ensimmäisenä vuonna vain 8 kappaletta. 1939 tuotanto loppui, kun armeija vaati, että kaikki Opelin tässä käyttämät 3,626 cc moottorit varattiin Opel Blitz -kuormuriin.
Auto tehtiin kilpailemaan loistoautomarkkinoista Horchin, Mersun ja Maybachin kanssa, huomattavasti edullisemmalla hinnalla. Kaikenkaikkiaan 6404 autoa lähti tehtaalta, näistä 590 pelkkänä runkona koriräätäleille.

Malli on alkujaan ICM:n julkaisema, Revellin uudelleenpaketoima. Alkujaan taisi malli olla avoautona, joka sitten jossain vaiheessa päivitettiin umpikoriseksi. Korirakenne (kori on kasattu "suorista" irto-osista), ja tuo alunperin avoautosuunnittelu tekee kokoamisesta haastavan, liian haastavan näin nopeaan rakenteluun. Osien sopivuus on pääosin hyvä, ainoastaan tuon katon sovittelu oli työlästä, ja vaati rakennusjärjestyksen muuttamista. Samoin konepellin puoliskot istuvat luvattoman huonosti ilman liimaamista, tuo keskiranka vääntää niitä ylöspäin. Parhaiten tuon saisi paikattua liimaamalla puoliskot kiinni, tai liimaamalla pellit keskirankaan auki-asennossa. Kone on riittävästi detaljoitu, tuota olisi voinut parantaa vielä lisäämällä sytytysjohdot, ja lämmityslaitteen vesiletkut, aikataulun puitteissa en kuitenkaan alkanut noita turaamaan.

Ei siitä loppujen lopuksi mikään näyttelymalli tullut, mutta eiköhän tuon voi vitriinin perälle jemmata. Suurimmat ongelmat juurikin tuon katon sovitus alarunkoon, ja lisäksi aivan loppumetreillä tullut moka, kun katon liitoksen paikkamaalauksessa jostain käsittämättömästä raosta lakkaa pöllysi takaikkunan sisäpuolelle.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Jermakki 6.1.2019 14:28 Vastaa lainauksella
Mainiosti totetutettu ja yksityiskohtaisesti viimeistelty. Harmillinen tosiaan tuo pöllähdys takalasiin.
Joo, jos toi olis muuten virheetön, niin voisi ehkä yrittää takalasin irroittamista (Revellin lasiliima, pitävyydestä ei tarkkaa tietoa), siivoomista, ja ujuttamista takaisin paikalleen. Homma kuitenkin niin isotöinen ja tulokseltaan epävarma (lasihan pitäisi ujuttaa sisälle ja sitten vetää kiinni karmeihin) että antaa olla.
Esa.M 6.1.2019 16:06 Vastaa lainauksella
Hienohan siitä tuli ja väri valinta 10+ sopii todella hyvin tohon!
Matti M 6.1.2019 22:46 Vastaa lainauksella
Hieno Ooppeli, ei anneta takalasin häiritä. Värivalinta on todellakin osunut nappiin. Kromiosat on erinomaiset, ei muovisen näköiset, tuo päällä oleva vinkkari on kiva lisä tähän malliin.
Kiitoksia kehuista, vaikka malli ei itseä tyydytäkään :)
Noi kromit on maalattu, kuten tuolla ryhmis-ketjussa kerroin Spazstix-kromimaalilla. Sellainen vaikutelma, että kestää käsittelyä paremmin kuin esim. Alclad. Osasyynä varmaan se, että näyttää pureutuvan ainakin maalipintaan todella hyvin (= syö itsensä ainakin tuohon 1K-lakkaan kuin tauti, mistäkö tiedän? Katsoo tuon apparin puoleisen C-pilarin luota listan taakse).
Vinkkaria mietin hetken, jätänkö "päälle" vai leikkaanko tuon linkkarin pois. En ihan tiedä, miten nämä oikeesti toimi, kun virrat sammutti, jostain äidin siskonmiehen Volkkarista mielikuva, että jäivät ylös.
Pyyhkijöitä näkyi Kuukkelin kuvissa olevan lepoasennossa sekä sisäänpäin, että ulospäin (ja muutama siltä väliltä), tiedä sitten mikä on oikein, ja oliko noissa automaattipalautusta jo ennen sotia.
Ylvään näköinen loistoauto, vaikkakin konepellin irvistely ja takaoven kromilistan vinous kieltämättä häiritsevät ylesivaikutelmaa. Kori oli varmasti haasteellinen kasattava kun paloja oli niin paljon. Olisiko palat voinut ensin yhdistää ja kitata mahdolliset saumat, ja sitten yrittää sovittaa yhtenä kappaleena pohjalevyn päälle? No, tehty mikä tehty, ja pääasia että sait valmiiksi. Katsoin kuvat Ryhmärakentelusta, ja savotan laajuus käy niistä kyllä ilmi.
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Olisiko palat voinut ensin yhdistää ja kitata mahdolliset saumat, ja sitten yrittää sovittaa yhtenä kappaleena pohjalevyn päälle?
Pohjalevy ei ole pelkkä pohjalevy, vaan sisältää takalokarit ja puolikkaat etulokarit. Periaatteessa, kasaamalla sisusta ensin laseineen päivineen, ja sen jälkeen lasit teippaamalla (toivoen ettei tule ainakaan enempiä teippauksien vuotoja kuin nyt) liimaamalla, kittaamalla ja maalaamalla melkein valmis auto tuo olisi onnistunut :) Nythän tuo kasattiin liimaamalla kyljet alustaan ja tulipelti, katto ja takaluukku yhteen, maalaamalla nämä kaksi ja maalauksen jälkeen yhteen liimaten kitattavaa jäi tuo takalokarien sauma.

Paras keino selättää tämä Opelin kasaus on tyytyä siihen avomalliin ;-)
Eihän sitä ikinä ole täysin tyytyväinen omiin malleihinsa, kun tietää kaikki virheet joita on tehnyt, vaikka muut eivät niitä näkisikään. Mutta jokaisesta valmistuneesta mallistahan me opitaan aina jotain uutta, joten ei ne ihan hukkaan mene ne ei niin loistavat mallitkaan.