Pienoismallit.net

He 162A-2 VOLKSJAGER

"Kansanhävittäjä"

He 162A-2 Volksjager, pieni BMW003E-1 suihkumoottorilla varustettu hävittäjä joka oli vahvasti aseistettu, 2kpl 20mm tykkiä. Koneita rakennettiin 112 kappaletta eikä sitten kuitenkaan ollut ns jokapojan hävittäjä.
Malli on Dragonin tuotantoa vuodelta 1990, mukava rakennettava. Maalattu XTRA colorin väreillä ja Tamyan lakalla. Vanhennusta Tamyan meikeillä.

Kommentit

Hienosti tehty Volksjager. Itsekkin on tuo tullut tehtyä vuosia sitten.

"Koneita rakennettiin 112 kappaletta eikä sitten kuitenkaan ollut ns jokapojan hävittäjä."

Niimpä. Liekö noita kovin paljon operatiivisessa toiminnassa käytetty? Jotkut huhut kertovat parista pudotuksesta. Ovatko huhuja vaiko ei?
Suoraan sanoen, kyllähän tuosta näkee, että on kiireellä tehty, maalirajat on vähän röpelöiset ja sellaista. Mutta milläs siitä parannusehdotuksia antaa, kun tämän mallin teossa oli aikaraja. Hyvin on 162:n näköinen.

Wolfgang Wollenweber kirjassaan Valtakunnankotka on vakaasti sitä mieltä että 162:lla ei saatu yhtä ainutta pudotusta. Wollenweber kirjoittaa vakuuttavasti.
Juu, kyllä tuosta Volksjägerin tunnistaa aivan hyvin. Sanoisin, että varsin onnistunut malli.

Oman referenssikirjan mukaan kyseessä on Oblt. emil Demuthin lentämä yksilö. Voittomerkit pyrstössä lienevät aikaisemmista pudotuksista. Vaikka He-162 osasto (JG1) jokusen operatiivisen lennon tekikin niin pudotuksista ei ole tietoa. Konetyyppi oli enemmänkin vastaanottavana osapuolena.

Onko koneessa RLM81/82 maalaus vai pelkkä RLM82?

E-P
Kiitokset kommenteista. Jos olisi oikein onnistunut niin olisin laittanut pisteytyksen, mutta kun ei nyt oikein ole kuin onnistunut vaan. Ei tässä mallissa kiire ollut, mutta oiottiin joka välissä niin paljon kuin vain voi.
Väreinä yläpuolella RLM 71 ja alapuoli normi RLM 64, Dragonin ohjeen mukaisesti. Tosin vertailin kirjan Saksalaiset suihkuhävittäjä-ässät kirjan kuviin niin poikkeamaa on.
Samainen ässät-kirja kertoo ilmavoitoista, Rudolf Schmitt ampui 4.5.1945 alas RAF:n Typhoon valkealla 1:llä, mutta sekin merkittiin ilmatorjunnalle joten se siitä.