Pienoismallit.net

Sunoco Ultra Olds

NASCAR 1989

Sterling Marlinin ajama Hagan Racing Oldsmobile vuoden 1989 NASCAR Winston Cup -sarjasta. Marlin osallistui jokaiseen kauden 29:stä osakilpailusta sijoittuen kerran toiseksi (Atlanta Journal 500) ja kerran kolmanneksi (Coca Cola 600 Charlottessa). Kauden tuloksissa hän sijoittui kahdenneksitoista. Urallaan (1976-2009) hän saavutti kymmenen voittoa, joista kaksi Daytonassa.

Malli on AMT/ERTL:n tuote vuodelta 1991, eikä se ole aivan ongelmaton rakennettava: korin sisäpuolelle kannattaa rakentaa tuulilasia varten tuki, muuten sen saaminen paikoilleen on hyvin vaikeaa. Takalasi on hieman liian lyhyt yläreunastaan eivätkä renkaat sopineet kuiluihin. Mallista ei ehkä ihan heti huomaa, että tällä autolla voi ajaa vain suoraan.

Paljon on vielä parannettavaa, mutta sen verran myönteinen kuva tästä kuitenkin jäi, että näitä pitää tehdä vielä muutama lisää; rakentamisen rytmi on täysin erilainen verrattuna lentokoneisiin ja panssarivaunuihin.

Kommentit

Hutikommentti…
Mukava nähdä nascar-kalustoakin täällä välillä. Ihan suht siisti lopputulos lähtökohta huomioon ottaen. Lasien mustat raamit hieman hyppäävät silmään, mutta ehkä niistä ei paljoa siistimpiä saisikaan lasiosien laadun (puutteen) takia. Siirtokuvien kanssa ollut varmaan vähän projektia, ovatko nuo kylkien pienet sponsoritarrat kaikki erillisiä, vai isompia yhtenäisiä decalilevyjä?
Kiitos, ja tosiaan mustat kehykset vähän pomppaavat. Tuulilasin väri on oikea, mutta voisi olla murrettu. Takalasin tolpan pitäisi tosiaan olla sinisen eikä mustan. Tulipa huomattua vasta nyt. Sponsoritarrat ovat yhtenä siirtokuvana aina lokasuojan yhdellä puolella. Vaatii huolellisuutta, mutta on kuitenkin helpompi kuin kaikki erillään.
Aikamoinen kokoelma dekaaleja ja siististi kiinnitetty. Maalipintakin näyttää tasaiselta. Oven etusauma on tarrojen alla piilossa, ja sen olisi voinut laittaa näkyviin leikkaamalla askarteluveitsellä tarramatto auki. Paneelirajojen korostaminen ei myöskään tekisi pahaa lopputulokselle. Renkaissa varsin aidon näköinen säistys. Kuvat konehuoneesta olisi kiva lisä, kun automallista kerran on kyse.
Kiitos kommenteista. Moottori on tosiaan piilossa, vaikka sen olisi saanut kohtuullisella vaivalla kelvollisen näköiseksi. Mallissa on aika hyvät sisäosat, jotka vaativat lähinnä siistimistä ja joitain yksityiskohtia. Tällä kertaa moottori on maalaamaton, pitkälti lyhyen ryhmärakentelun asettamien aikarajojen takia.

Ensi kerralla malliin tulee paneelirajojen korostus. Mietin rakentaessa, että tarvitseeko sitä, ja kommentista päätelleen tarvitsee.

Ovia ei ole esikuvassa, vaan autoon pujottaudutaan ikkunan kautta. Veikkaan, että tukevampi runko on ollut tähän alunperin syynä.