Pienoismallit.net

Pembroke C.MK.53

Hunting Percival Pembroke C.MK.53 englantilaonen siviilikäyttöön suunniteltu 10-paikkainen matkustajakone. Maanmittaushallitus tilasi 1955 kaksi konetta kartoituskuvauksiin. Maanmittaushallituksen kouluttamat tähystäjät ja kameranhoitajat tekivät kuvaukset ja ilmavoimat hoiti lentämisen. Kun koneilla ei kuvattu koneet olivat Hämeen lennoston ja Kuljetuslentolaivueen käytössä. PR-1 vaurioitui Utissa osuttuaan lumipenkkaan laskussa ja vaurioitui pahoin eikä enään korjattu. PR-2 lenti vuoteen 1966 asti ja on varastoituna Ilmavoimamuseossa Keski-Suomessa.

Malli on 16 Escadronin ja koottu melko suoraan laatikosta, lisäilty lähinnä vain antenneja. Siirtokuvat, joita ei onneksi ollut juuri muita kuin kansallisuustunnukset ja kone tunnus, on miljoonalootasta.

Kommentit

Kiitos!

Hieno lisä ryhmikseen. Näitä tällaisia harvinaisempia Suomi-lekoja ei todallakaan ole täällä liikaa. Kuvien perusteella näyttää varsin siististi tehdyltä. Olisin hieman halunnut lisätietoa tuosta minulle täysin tuntemattomasta mallinvalmistajasta. Ylläpitäjäkään ei ole sitä valikkoon kai laittanut. Nyt pitäisi kai laittaa, samoin kuin Tuomon HC-models? Pikku Google haulla toki löytyi. Luulin ensin vacuksi, mutta ihan limited run styreenisarjaksi paljastui.
Eipä minullakaan siitä ole parempia tietoja, joskus on vaan tullut varastoon hommattua. Taitaa olla ensimmäisiä styreenisarjoja mitä on aikanaan ollut saatavilla.
Siisti malli harvemmin nähdystä lekosta!
YT
Kalle
AJ 31.12.2018 12:37 Vastaa lainauksella
Moi Pentti, Kehuja kompaten upea lekomalli harvinaisemmasta Suomi-lekosta. Itse asiassa en edes tiennyt ennen tätä, että Suomella oli näitä lekoja. Aina oppii uutta, kiitos siitä. Oiva lisä Suomen ilmavoimat 100-vuotta ryhmikseen. Erinomainen lekomalli ja erinomaista työtä! Parhain terveisin, AJ