Pienoismallit.net

HMS Druid 1776

Peräpeilin päätykaaret ja mastoaihiot

Työläs peräpeilin rakentelu oli sovittamista ja taas sovittamista. Mastoaihioit tein tässä vaiheessa kun mastojalkojen sovittaminen täytyy tehdä ennen kansipalkkien asentamista. Kaikki kolme mastoa ovat eri kulmassa.

Kommentit

Hyvin edistyy. Kuinka saat sorvattua nuo melko pitkät maston osat niin että ne eivät ala "heittää" keskeltä? Millainen sorvi sinulla on?
Ei voi kuin ihailla teitä puumallien tekijöitä.
Vasta tuon kaarituksen näkeminen auttaa ymmärtämään millaisia puulaivojen aikakauden alukset olivat. Itseltä jäisi tekemättä.
RaimoK 29.12.2018 18:24 Vastaa lainauksella
Mastojen alaosilla on pituutta noin 35 cm. Liimasin ne neljästä rimasta jolla saa aihioon lisää jäykkyyttä. Sorvini on Proxxonin DB250. Normi kolmi- ja nelileukaistukkojen lisäksi siinä on 6 muovista holkkia jotka voi kiristää sorvattavan kappaleen ympäri. Erikoisuus on, että moottoripäässä on läpireikä mistä menee halkaisijaltaan 10mm keppi läpi. Näin ollen pystyin sorvaamaan ja hiomaan nämä mastot puolikkaan kerralla. Kartiokuutta näissäkin osissa oli jo hieman.
RaimoK 29.12.2018 18:25 Vastaa lainauksella
Timo Rasimus kirjoitti:
Ei voi kuin ihailla teitä puumallien tekijöitä.
Vasta tuon kaarituksen näkeminen auttaa ymmärtämään millaisia puulaivojen aikakauden alukset olivat. Itseltä jäisi tekemättä.
Kaikkea oppii kun tarpeeksi harjoittelee.. :)
Rane 30.12.2018 12:05 Vastaa lainauksella
Jestas sentään! Nyt on kunnon meininki!
Laivamallailun kuningasluokka. Todella mielenkiintoista seurata tätä. Tässä oppii itsekin taas jotain uutta.
Hienoa että jaat tämän projektin meille!
RaimoK 30.12.2018 18:10 Vastaa lainauksella
Hienoa kuulla, että tämä kiinnostaa. Koitan pitää tämän mielenkiintoisena… :)