Pienoismallit.net

HMS Druid 1776

Keulan ja peräpeilin rakenteet

Kaikki runkokaaret, jotka tulevat liimausjigiin kiinni, ovat nyt paikoillaan. Alkaa ensimmäinen isompi hiontasessio. Tunteja en viitsinyt laskea. Keulan rakentamisessa riitti sovittamista, peräpeilistä puhumattakaan.

Kommentit

Kai Kauppi 28.12.2018 12:19 Vastaa lainauksella
Onpa todella mielenkiintoinen projekti seurata!
Näitä Plank On Frame-malleja ei juuri täälläpäin näe - viimeksi näin Statens Maritima Museerissa Tukholmassa Wasa-linjalaivan pienoismallin. Melkoisen työmäärän olet itsellesi haalinut, jos todella vielä takiloit mallin.
Noita "polvella" tehtäviä kohteita varmasti tuli enemmänkin. Olen näissä itse käyttänyt Dremel-käsikoneen pieniä hiomarumpuja ja hiomakiviä (tosin saa olla tarkkana, ettei kivillä polta puuta).
Assarit ovat mukavia, koska niistä näkee todellisen kokosuhteen.
RaimoK 28.12.2018 12:34 Vastaa lainauksella
Joo, Wasa-laiva museossa tullut käytyä kolme kertaa vuosien varrella. Viime kerrasta pari vuotta aikaa. Ovat saaneet sinne paljon mielenkiintoista esille pienoismallinrakentamista ajatellenkin.

Takilointia ja siihen liittyviä opuksia tullut luettua useampia. Itseäni kiehtoo siinä se tietty loogisuus vaikka se ensisilmäyksellä näyttää epämääräiseltä köysihässäkältä. Mutta kun sinne asti pääse, se onkin ihan oma vaiheensa ja lukunsa tässä savotassa.

Hiominen ei eri vaiheessa ole varsinaisesti ollut ongelma, pikemminkin se, että hioo liikaa… :)
Kaunis runko tulossa. Mitä puuta nuo kaaret ovat?
RaimoK 29.12.2018 10:33 Vastaa lainauksella
Kaarien ja muutenkin rungon pääpuulaji on päärynäpuu. Sitä on mukava työstää ja syyrakenne on hyvä tähän rakentamiseen.