Pienoismallit.net

HMS Druid 1776

Runkokaaret valmistuvat ja runko hahmottuu

Runkoaihiot liimauksen jälkeen mitallistin rumpuhiomakoneella 5,6mm:iin ja sen jälkeen piirustuksista paperinen leikkausmalli. Tästä sitten lehtisahalla muotoon. Tämän jälkeen oskiloivalla hiomakoneella pinnat nimellismittaan.

Kommentit

No nyt on tosi kiinnostava projekti käynnissä. Plank On Frame rakennetta en itse ole vielä tohtinut edes ajatella, ihmeissäni vaan katsellut ulkomaisilta foorumeilta kun isot pojat niitä väsäilee. Onkos tuo sinun rumpuhiomakoneesi merkkiä Byrnes? Oliko kalliskin?
RaimoK 28.12.2018 09:58 Vastaa lainauksella
Tosiaan varsinaisia taitajia löytyy näiltä kansainvälisiltä foorumeilta. Sieltä heidän blogeistaan olen myös koittanut kaikenlaisia vinkkejä omaksua omiin tekemisiin.

Rumpuhiomakone on tosiaan Byrnes Model Machines:in. Ostin sen joku 4 vuotta sitten. Sen sai sähköistettynä kotimaisille volteille. Hinta tulleineen ja rahtineen oli kova. Muistaakseni se meni pitkälti yli 500 euron.
Laite sinänsä on todella loppuun saakka mietitty. Siitä menee vain 10 senttiä pitkä rimakin vielä läpi kunhan ottaa toiselta puolelta vastaan. Pölynpoisto toimii niin hyvin, että vaikka olohuoneen pöydällä sillä hioisi. Puhumattakaan tarkkuudesta.