Pienoismallit.net

1940 Ford Hilux

"Citymaasturi"

Näyttäisi siltä että lähiön kukkakauppias olisi saanut – tai rakentanut itselleen – jokatien kuljetusauton, jossa on vapaa tuuletus sisätiloissa ja pakotettu sellainen konehuoneen puolella.

Konseptina kulkine on varsin yksinkertainen: Toyota Hiluxin (AOSHIMA 52280) rungon, voimansiirron, akselien ja ripustusten varaan on laskettu 1940 Ford Sedan Deliveryn kori hieman muokattuna. Runko oli leveytensä puolesta juuri passeli ja pienellä lyhentämisellä täysin sopiva Fordin mittoihin.
Tulipelti piti rakentaa uusiksi jotta moottoriksi valikoitunut Chevyn 427 mahtuisi sopivasti etuakselin takapuolelle. Myös pohjalevy on kokonaan scratch:inä rakenneltu. Kaikenlaista muuta pientä piti nyhjäistä tyhjästä eli scratch-valmisteiksi lukeutuvat myös takavalot, jäähdytin, maskin verkko, puskurit, ovet, peilit, pakoputket, kojetaulun alapuolen ”pellitys”, etuiskarit ja –jouset, ohjaussimpukka ja –tangot sekä jarrusylinteri. Toyotasta löytyivät sopivat penkit ja lisävalot.

AMT:n kopassa oli ovien saumaus hieman heikohkoa, joten ne piti sitten ottaa irti & pois. Maalaismaista lähestymistapaa mukaillen oviksi tuli puukehikot kanaverkoilla ja jätettiin kittaamatta umpeen kylkilistojen sekä etulokasuojien koristeiden kiinnitysreiät . Puuteema toteutuu myös ilmanputsarin ulkokuoressa, kun taas ilmanottoritilä on 1/35 panssarivaunuun tarkoitettu photo etch –osa (Tamiya). Samaisella tekniikalla on toteutettu polkimet (Highline Model Studios), joiden tangot on väännetty rautalangasta.
Vastapainoksi rat rod- tai maalaismarkkinateemalle korin värin on vaaleanvihreä candy parilla koristeraidalla. Kylkien kukat ovat siirtokuva-arkistosta ja kuvan reunus pensselillä vedetty niin, että ruskea raita olisi hieman epätasainen. Joitakin kromiosia tuli sävyteltyä korissa käytetyllä candyllä. Pakoputket on pyöräytetty 800:n hiekkapaperissa, maalattu Model Masterin Metalizer Steinless Steel –maalilla ja kiillotettu puuvillapalasella.
Puuvillasta onkin kepeä aasinsilta lattiamattoihin, jotka on askarreltu t-paidan pesulapuista. Fruit of the Loom –logo tarjoaa värinsä puolesta konseptiin sopivaa rekvisiittaa / detaljia.

Keulilla ja katolla on vielä muutama kiinnitysreikä vapaana lisävaloille tai vaikka lipputangoille; miksei antennille yhtä hyvin.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!