Pienoismallit.net

Focke-Wulf 190A-5

Majuri Hermann Graf, Toulouse - Ranska, huhtikuu 1943

Malli on Hermann Grafin (24.10.1912 – 4.11.1988) A-5 huhtikuulta 1943. Graf saavutti kaikkiaan 212 vahvistettua ilmavoittoa (kaikkien aikojen yhdeksänneksi paras ässä), joista hämmästyttävät 202 pudotusta (sama lukema mallikoneen peräsimessä) hän teki vain 13 kuukauden aikana JG52:ssa itärintamalla. Hän saavutti myös historian ensimmäisenä pilottina 200 ilmavoiton rajan. 202 ilmavoiton jälkeen hänet vedettiin rintamalta johtamaan koulutusyksikköä JGr.Ost, jolta ajalta mallikone on. Sodan päätyttyä amerikkalaiset luovuttivat hänet venäläisille, joiden kammottavissa työleiriolosuhteissa hän vietti neljä vuotta. Graf oli ennen sotaa myös maajoukkuetason jalkapalloilija.

Grafin lentueen tunnus, Karaya-sydämen läpäisevä nuoli sijaitsee koneen vasemmalla kyljellä (sama tunnus koristi jopa kentän ulkohuussia) kun taas oikean kyljen kotka opettamassa poikasiaan on vertaus hänen lennonopettajan tehtäväänsä. Maalauskaavio on perinteinen RLM 74,75 ja 76.

Lentäjästä kiinnostuneille suosittelen Koala-kustannuksen erinomaista kirjaa ”Ässäpari - Hermann Graf & Alfred Grislawski”.

Eduardin uusi valu on hyvää ja täsmällistä työtä. Runkoa ja siipiä lukuun ottamatta valurangat ovat yhteiset A-2, -3, -4 ja -5 versioille. Näin ollen ylimääräisiä osia jää melkoinen nippu.

Tämä taitanee olla ensimmäinen Grafin ”sirkuscamo” Focke näillä sivuilla, sinällään piristävä camo joskus vähän yksitoikkoiseen saksalaiskoneiden maalaukseen. Jotenkin tällainen ”Lahtari-kuume” nyt iski päälle. Tekeillä vielä Nowotnyn A-5…

Kommentit

AJ 10.12.2018 13:29 Vastaa lainauksella
Moi Kalle,
Erinomainen Hermann Grafin Focke-Wulf Fw 190A-5 Ranskassa, Toulousessa, huhtikuussa 1943. Taustoitus on pähkinäkuoressaan tyhjentävä; hienoa ja itse lekomalli on kaikin puolin hyvin rakennettu, maalattu, säistetty ja viimeistelty. Hyvin on reaalielämän esikuvansa mukainen, kun katsoo valokuvia.

Tuo Grafin Focke-Wulf Fw 190A-5 oli todellakin enemmän ”sirkuscamo” esittelykone kuin varsinainen tst-kone. Fw 190A-5:stä pidettiin hyvää huolta ja olet ottanut sen huomioon mallinnoksessasi. Koala-kustannuksen kirja ”Ässäpari - Hermann Graf & Alfred Grislawski” on erinomainen, kuten sanot.

Sanoisin, että huipputyötä, esikuvansa mukainen lekomalli ja edellytykset viikon mallille on hyvin kasassa. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!
Jep, näin itsekin tulkitsin, että kyse oli "esittelykoneesta" ja näin ollen jätin säistämisen vähemmälle.
YT
Kalle
Matti M 10.12.2018 13:47 Vastaa lainauksella
Hieno malli taas Kallelta, rakennus-ja maalausjälki erittäin hyvä, samoin tuo tietoisku Grafista mukava lisä.
Nowotnyn konetta odotellessa, meinaatko tehdä sen talvikaavioon?

P.S. piti antaa reilusti enemmän pisteitä, tabletti ja paksu sormi teki temput ja tuloksena 2,5 tähteä, antakaa joku täydet pojot niin saadaan tuo korjattua.
Kiitos Matti!
Nowotnyn A-5 tulee Luftwaffen kesäcamoon RLM 70/71.
YT
Kalle
Kallen pajalta jälleen uusi Focke ilmestynyt…voisi tosiaankin alkaa jo tehtaaksi kutsumaan ;-). Tänään juuri tuota mainitsemaasi kirjaa selailin…en ostanut ja täällähän se kirjassa esitelty kone sitten livenä onkin.

Varsin hyvin olet onnistunut niin kasauksessa kuin viimeistelyssäkin…taitaa olla rutiini jo näihin Fockeihin? Hieno myös nähdä näitä hieman harvinaisemmassa maalauskaaviossa olevia koneita.
Kiitos Markku!
YT
Kalle
Juha Savola 24.12.2018 21:10 Vastaa lainauksella
Onnea viikon mallista! Mukava joululahja.
Kiitos Juha!
Tosiaankin joululahja. Aika heikolla keskiarvolla tuli kotiin, mutta oli hiljainen viikko, tuuria matkassa. Kuitenkin kiitokset kaikille äänestäneille!
YT
Kalle
Mielenkiintoista!
Kommentoin Jussin Polikarpovia ihmetellen "Hakaristifobiaa". Jopa alkoi sadella 2.5p Viikon Mallilleni, ilman kommentteja tietysti.

Todella mielenkiintoista…
Onnittelut viikon mallista. Kai se on Edun uusi Focke kohta ostettava itsekin,kunhan tulee joku Sturmgruppe paketointi. Ei noista satunnaisista keskiarvoa alemmista tähdistä kannata välittää. Niitä tulee varmasti kaikille. Eroon pääsee,kun jättää tähdityksen pois.
Kiitos Veli-Matti rehdistä palautteesta ja myös pisteidesi näytöstä, arvostan!
Joo, enpä tuota pisteytystä tahdo jättää pois kun olen vielä aloitteleva mallari ja tahtoisin palautetta ennenkaikkea niistä alakvartaalin pisteistä; mitä voisi tehdä paremmin? En kaipaa vit…ua vaan rakentavaa palautetta. Itse olen pyrkinyt sen aina antamaan pisteiden ohella vajavaisen osaamiseni puitteissa…

YT
Kalle
P.S. Jep, tuota Sturmgruppe-paketointia itsekin odottelen.
Kalle Korkala kirjoitti:
Mielenkiintoista!
Kommentoin Jussin Polikarpovia ihmetellen "Hakaristifobiaa". Jopa alkoi sadella 2.5p Viikon Mallilleni, ilman kommentteja tietysti.

Todella mielenkiintoista…
No minä en ainakaan kehtaisi sellaisia pisteitä näin hienolle mallille laittaa… ;)

…vaikka onkin vähän väärässä skaalassa.
Kiitos Mika!
YT
Kalle
AJ 25.12.2018 12:28 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Onnittelut ansaitusta jouluviikon mallista ja rauhallisen iloista joulupäivää! Terkuin, AJ
Kiitos AJ ja rauhaisaa Joulua myös sinne!
YT
Kalle