Pienoismallit.net

Marcher

Sylinteriryhmä

Nyt kun lempiprojekti on telakalla, jää aikaa temppuilla tämän höyrymasiinan kanssa. Seuraavaksi ajattelin alkaa työstämään sylinteriryhmää.
Sitä varten on valusarjassa varattu ehkä kaikkein massiivisin osa. Aikani sitä käsissäni pyöriteltyäni ja mietittyäni miten homman aloittaisi, päätin aluksi suoristaa ryhmän ylä- ja alapinnat.
No eipä sitten muuta kuin valumöykky jyrsinkoneen pöytään kiinni ja alapinta sileäksi. Sama temppu yläpinnalle, ja varovasti ainetta pois kunnes lopullinen korkeus saavutettiin. Tämän jälkeen myös päädyt koneistettiin sileiksi. Oma hommansa on sylinteriryhmän asemointi jyrsinkoneessa, jotta kaikki pinnat tulevat varmasti kohtisuoraan toisiinsa nähden. Tähän kului aina melkoisesti aikaa eri kokoisten suorakulmien ja muiden apuneuvojen avulla.

Päätyihin tulevien höyrykanavien koneistuksen päätin jättää myöhempään vaiheeseen, koska ne vaativat erittäin tarkan mittauksen sekä hienovaraista koneistusta, ovathan höyryn tulokanavat vain 1,2 mm leveät. Minulla ei vielä tässä vaiheessa ollut tarpeeksi pientä (1 mm ) jyrsinterääkään, joten semmoisia muutama kappale tilaukseen. Näitä erilaisia sorvin ja jyrsinteriä olen tilannut Aliexpressin kautta Kiinasta. Laatu ei ehkä ole aivan yhtä korkea kuin länsimaisilla osilla, mutta riittävät hyvin näihin harrastushommiin. Hinta on ainakin varsin houkutteleva. Ja jos kiirettä ei ole, niin mikäpäs sen parempi. Toimitusajat ovat kyllä useiden viikkojen pituisia.

Vielä pystytolppia varten reiät niitä varten varattuihin korvakkeisiin, ja sen jälkeen ryhmä olikin valmis soviteltavaksi kannatustolppiensa varaan.
Tämän jälkeen mittasin tarkasti sylinterien paikat, ja ryhmä jälleen koneruuvipuristimeen kiinni. Sylinterit porattiin ensin n. 8 mm terällä jotta avarrusterän sai mahtumaan sisälle reikään. Tällä varovasti ainetta pois, kunnes melkein lopullinen mitta 11,1 mm saavutettiin. Sen jälkeen vielä kappale sorvin tasolaikkaan kiinni, ja lopullinen mittoihin ajo ja siloitus sorvissa. Tällä varmistettiin lisäksi se että sylinterien poraukset ovat varmasti kohtisuorassa ryhmän ala- ja yläpintojen kanssa.
Lopuksi kaikki näytti hyvältä, enkä ollut onnistunut pilaamaan osaa miltään osin. No eipä tuokaan aivan katastrofaalista olisi ollut, koska näitä valukappaleita voi ostaa myös yksittäin toimittajalta.

Kommentit

Nyt pitää alkaa kommentoimaan. Olen seurannut blogiasi ja ihmetellyt, että vaikeimman kautta lähdit mallia tekemään, mutta alan ymmärtää ideologiaasi, jonka kerroitkin aiemmissa kirjoituksissa.

Jos tavan mallari ei viitsi muovisarjasta tehdä vaikkapa lentokoneen moottoria suoraan laatikosta, koska se jää piiloon, niin sinä teet höyrykoneen metallista ja vielä toimivan, vaikka niitä olisi valmiina myynnissä. Oikea pienoismallin rakaentaja, joita tällä sivustolla ei ole monia.
Hattua nostan ka kumarran jo tässä vaiheessa.
Aikaisemmat mallisikin ovat aina sävähdyttäneet, mutta jotenkin höyrykoneen teko…WAU ja kiitos.
Kai Kauppi 29.11.2018 20:14 Vastaa lainauksella
Melkoisen huimaa mallintekoa! Tosi mielenkiintoista seurata.
Kyllä nämä omat näpertelyt ovat aivan eri sarjaa verrattuna tekijän töihin.
Sanon minäkin, että…Wau!
Kiitokset kommenteista Timo ja Kai. Hauskaa että edes joillakin on mielenkiintoa lukea ja kommentoida näitä mun räpellyksiä. Koska tämä palsta näyttäisi olevan enemmän muovimallien rakentajille suunnattu, olen ajatellut että tällaiset kummajaiset eivät tänne sovi, mutta pitkään harkittuani aloitin kuitenkin nämä rakennusblogit Lempistä ja Marcherista. Mutta kertokaa toki jos tällaiset jutut eivät tänne kuulu, niin poistan ne välittömästi.
Timo tuossa mainitsikin, että tästä höyrykoneesta olisi tarkoitus tehdä toimiva. Näinhän se on, mutta en kyllä voi taata että tuo lopulta toimisi. Sen verran tarkkaa työskentelyä se tuntuu vaativan. Vaikka minulla on melko hyvät koneet tuolla kellarissa millä pitäisi saada tarpeeksi tarkkoja koneistuksia tehtyä, en kyllä ollenkaan ole varma omista taidoistani tässä suhteessa. Olenhan vaan tällainen eläkevaari ilman minkäänlaista koulutusta tai aikaisempaa kokemusta hienomekaniikasta. Joten voin kyllä yhtyä teidän kommentteihin projektin lopussa mikäli tämä masiina suostuu toimimaan, että WAU, se toimii sittenkin.
Ja en kyllä yhtään vähättelisi teidän projektejanne, sen verran hienoa työtä olette molemmat tekemässä; ja aina olen kadehtien katsellut hyvin tehtyjä ja ennen kaikkea hyvin maalattuja muovimalleja, sekä upeita skrätsättyjä puulaivoja.
Kai Kauppi 30.11.2018 15:08 Vastaa lainauksella
Älä nyt, hyvä mies, puhu blogiesi poistamisesta. Ne ovat parhaita, mitä mallintekijä yleensä voi silmiinsä saada. Olen niistä itse saanut erittäin monta hyvää vinkkiä tekemisiini.
Meitä näpertelijöitä on monenlaisia. Ymmärrän hyvin muovimallien ja valmissarjojen tekijöitä. Ei kaikilla ole mahdollisuutta rakentaa melkein tyhjästä höyrykoneita tai skrätsilaivoja. Ne vaativat kaikenlaisia vekottimia, tiloja ja ennen kaikkea aikaa (jota esim. meillä eläkevaareilla on - ainakin välillä). Lisäksi esim. joku lentokone olisi kokolailla mahdoton tehdä kotikonstein skrätsinä - ainakin luulisin?? On kuitenkin hienoa katsella noita sarjamalleja maalattuina, täydennettyinä omilla osilla ja jopa sijoitettuna ympäristöihin. "Kaikki muu on turhaa paitsi rakentelu!"
Itse ainakin blogillani haluan esittää, että ei skrätsipaatin tekeminen loppujen lopuksi niin hankalaa ole - se vain vaatii todellakin aikaa, aikaa ja "pinnaa". Nuo Lempi- ja Marcher-blogisi osoittavat, että vain taivas on mallintekijälle rajana. Varmasti kannustavat monia ottamaan isojakin haasteita vastaan mielihalujensa mukaan.

Siis odottelen seuraavia merkintöjäsi mielenkiinnolla.
Kiitos taas kommenteistasi Kai. Näinhän se on että meillä eläkevaareilla ei muuta ole kuin aikaa. Ehkä tästä syystä minunkin projektit etenee keskivertoa vauhdikkaammin, kun aina tulee oltua "sorvin ääressä" ellei vaimo keksi jotain tärkeämpää tekemistä.

Se minullakin on ollut kuningasajatuksena että pyrkisin saamaan ihmisiä innostumaan skrätsäilemisestä, koska niin kuin sanoit, ei se niin ihmeellistä ole. Tosin tällaiset höyrykoneprojektit vaativat kyllä melko hyvät koneet ja tilat rakentamiseen, mutta paljon vähemmälläkin pääsee loistavasti alkuun.

Ja toinen kuningasajatus mitä olen yrittänyt ihmisille tyrkyttää on, että miettikää mitä haluatte eläkkeellä ollessanne tehdä, ja hankkikaa siihen mahdollisuudet kun olette vielä työelämässä mukana. Kun eläkepäivät koittavat, ei enää ole taloudellisia mahdollisuuksia kovin mittaviin kone- ym. hankintoihin. Ne pitää tehdä silloin kun on vielä vähän runsaammin rahaa käytettävissä.

Niin kuin monasti olemme todenneetkin, meillä eläkeläisillä ei muuta ole kuin aikaa.