Pienoismallit.net

Lempi

Konehuoneen kate

Konehuoneen kate on sen verran kaareva joka suuntaan, että ainoa keino saada se oikean muotoiseksi on tehdä se rimarakenteena kaarien päälle.
Niinpä sitten jäljensin piirustuksesta sen muodon, tein 4 kpl kaaria 2,5 mm vanerista ja liimasin kehikon kasaan partaiden päälle taivutetuista rimoista. Näiden päälle aloin sitten liimaamaan varsinaista katetta 2x6 mm abachirimoista.
Tämä valmistuikin melko vauhdikkaasti. Sen jälkeen se hiottiin kevyesti, paklattiin mikropallo/epoksi kitillä ja sen kovetuttua hiottiin muotoonsa.
Sisäpuoli käsiteltiin vielä epoksi/lasinöyhtä seoksella jotta melko kevyestä ja hauraasta rakenteesta saatiin kestävämpi.
Halusin katteen kaareviin osiin myös niitinkannat näkyviin, ja niinpä tuo 0,1 mm itseliimautuva alumiinifolio otettiin jälleen käyttöön. Tämän jälkeen vielä maalaus valkoiseksi sekä lattiaosuuden päällystäminen abachirimoituksella, ja kate oli valmis.

Nyt siis enää puuttuu aluksen detaljointi, joka valtaosin tulee noiden katteiden päälle antaen vähän mielenkiintoa muutoin simppeliin rakenteeseen, sekä tietysti kattila putkistoineen, jota edelleen odottelen Australiasta.

Kommentit

RaimoK 28.2.2019 10:19 Vastaa lainauksella
Hyvältähän tuo näyttää! Niittirivi siis syntyi folion takapuolelta rullatessa? Alla oli varmaan jotain pehmeämpää materiaalia?
RaimoK kirjoitti:
Hyvältähän tuo näyttää! Niittirivi siis syntyi folion takapuolelta rullatessa? Alla oli varmaan jotain pehmeämpää materiaalia?
Juuri näin. Niittirivit painettiin folioon takapuolelta, sen jälkeen irroitettiin tuo suojapaperi, jolloin liimapinta paljastui. Ja alla oli palanen pehmeähköä muovimattoa.
En malttanut olla laittamatta seuraavaa kommenttia: Olet perfektionisti.
Saattaapi olla vähän sitäkin vikaa, muiden ohessa. Viehtymys detaljeihin on kyllä verenperintöä, isoisä oli kelloseppä luovutetussa Karjalassa, ja monet serkuista ovat kulta- tai kelloseppiä. Itsekin harkitsin vakavasti tuota ammattia, mutta ei minusta kuitenkaan koskaan sellaista tullut.