Pienoismallit.net

Lempi

Kattilaa odotellessa

Melko pitkä aika on kulunut edellisestä päivityksestä saamatta oikein mitään aikaiseksi. Tämä johtuu siitä kun olen odotellut kattilan saapumista Australiasta. Mitään ei kuitenkaan ole kuulunut muutamien vaihdettujen sähköpostien lisäksi, joten jotain pientä on kuitenkin tullut tehdyksi. On kuulemma Australiassa kesälomien aika, joten kaikki tekijät ovat kesälaitumilla.

Maalasin rungon sekä sisä- että ulkopuolelta. Sisälle tuli harmaa Ferrex, ulkopuolelle aavistuksen sävytetty valkoinen sekä sopivaksi katsomani punainen sävy. Molemmat puolikiiltävää liuotinpohjaista Empireä.

Pientä takapakkiakin koettiin, kun liimailin paattiin piirustuksen mukaisin mitoin puolipyöreät parraslistat. Ne kuitenkin vaikuttivat aivan liian massiivisilta, joten jouduin raksimaan ne pois, hiomaan partaat siisteiksi, ja tekemään uudet vähän ohuemmista rimoista. Nämä eivät ole aivan piirustuksen mukaiset, mutta miellyttävät silmää enemmän, joten niillä mennään.

Kaikki tähän mennessä tehdyt puuosat kuten keula- ja peräkannet, parraslistat sekä pohjalevyt tuli käsiteltyä vaalean tammen värisellä petsillä sekä liattua Migin pigmenteillä.
Keulaosioon tein penkit ohuista balsarimoista, sekä keulakannelle muutamia detaljiosia styreenistä.

Ja tässä välillä muutamia tarvikeosiakin on tullut tilailtua: Ranskasta kattilan paineensäätöventtiili, sekä Saksasta höyryn säätöventtiili ja öljypurkki, joka on tarkoitus juottaa höyryputkeen ennen konetta huolehtimaan luistikoneiston ja sylintereiden voitelusta.

Kommentit

RaimoK 6.2.2019 10:41 Vastaa lainauksella
Hienoja yksityiskohtia. Teitkö keulakannen köyden itse?
RaimoK kirjoitti:
Hienoja yksityiskohtia. Teitkö keulakannen köyden itse?
Kiitos, en tehnyt itse, tuli aikanaan tilattua Cornwall Modelships puulaakista sumuisilta saarilta, Le Cerf projektin ankkuriköydeksi.
Maasika 6.2.2019 11:11 Vastaa lainauksella
Pitkästä aikaa tosiaan elonmerkkejä, hienoa että taas tapahtuu. Köysikin on hieno, mutta… Nykyihminen ei moista huomaa, mutta laivan syntyaikoihin köydet pleissattiin eikä käytetty puristeholkkeja. Taidan olla liian tarkka, kun tuli näitä laivaköysiä pleissattua takavuosina.
Kuvasta ei näy, mutta tuo silmukka köyteen tuli tehtyä rihmoituksella kun en pleissaamista osaa. Täytyis varmaan sekin vielä joskus opetella.
Tuo pleissaaminen muuten taitaa olla kaikkein vahvin tapa liittää köydenpäät yhteen. Tämä tuli selväksi aikanaan jollain Venäjän safarilla kun vedettiin Land Roverin vinssinaru poikki. Kaveri pleissasi sen sitten, eikä ole sen koommin katkennut.
Komiat on runko ja maalaukset sekä detaljisi. Taitaisi olla aika pieni se malspiikki, jolla tuohon köyteen kunnon pleissit saisi - ei silti etteikö se sinulta onnistuisi, vaan on tuo rihmoskin hienon näköinen. Itse tyydyn usein 0,5-1mm lankoihin kietomaan vaan liimalla kierteen ja hieman rihmaa päälle.
Toivottavasti kattilasi saapuu Ausseista. Siellä on saamani mailin mukaan lämpöaalto päällä (35-45 C-astetta), joten työn teko voi olla hidasta.
Lempistä tuleekin osiensa puolesta erinomaisen kansainvälinen paatti. Hienon näköisiä pikku osasia.
Terve Kai ja kiitos kommenteista. Näinhän se on että tässä projektissa on tullut hyödynnettyä poikkeuksellisen paljon osto-osia. Taidan tulla vanhaksi kun ei enää jaksa seisoskella sorvin ääressä vääntämässä näitä nakaleita.