Pienoismallit.net

Lempi

Tikkuja ristiin

Höyrykone tuli kiinnitettyä runkoon joustavasti, alapuolella n. 1 mm paksuinen kumitiivistenauha ja yläpuolella kiinnitysruuvien kantojen ja koneen kiinnityskorvakkeiden välissä kumiprikat. Nämä toivottavasti vähentävät jonkin verran koneen värinöiden siirtymistä runkoon.

Sitten tuli aika alkaa puuhommiin. Ensin tuo peräkansi. Sahasin tarvittavan määrän 2x5 mm abachirimoja ja aloin liimata tikkuja ristiin. Tässähän ei sinänsä mitään ihmeellistä ole, muutaman päivän aherruksen jälkeen oli peräkansi rakennettu. Se kiinnittyy runkoon parilla pienellä neodym magneetilla, ja tuntuu istuvan paikoillaan suhteellisen tukevasti. Tämä sen vuoksi, kun myöhemmin pitää rakennella sen alle vielä peräsinkoneisto servoineen.

Turkin (lattian) hahmottelu alkoi myös tekemällä pohjatukit joiden varaan ajattelin turkin väsätä myös noista abachirimoista. Tämä on myös tarkoitus tehdä irroitettavaksi, jotta vannasputkeen ja kytkimeen pääsee käsiksi, ja peräsinservon johdot voi vetää turkin alla näkymättömissä vastaanottimelle, missä se sitten tuleekaan sijaitsemaan.

Kommentit

Tuo magneetti-kikka onkin hyvä keksintö. "Mutterilaaksoihin" pääsy on höyrylaivoissa ollutkin monien luukkujen takana.