Pienoismallit.net

Lempi

Höyrykattila

Yritin sitten näillä mun kovajuotosvehkeillä alkaa juottelemaan tuollaista 75 mm kupariputkea hopealla. Hyvin pian huomasin että ei tule mitään. Pitäis olla paljon tehokkaammat laitteet ja rakentaa jonkinlainen kehto tulitiilistä, jotta lämpö ei karkaisi niin helposti harakoille.
Eipä sitten jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tilata kattila samasta firmasta mistä kaverinikin. Joten tilaus lähti tuollaisesta vaakatasossa olevasta kolmen tuuman läpimittaisesta kattilasta. Onneksi sen mukana tulee myös varusteet kuten kaasupoltin, vesilasi, manometri, varoventtiili jne, joten niitä ei tarvitse alkaa itse näpertelemään. Näillä on luonnollisesti melko pitkä toimitusaika koska ne tehdään ainoastaan tilauksesta, mutta onneksi aikaa tulee aina lisää, sehän on loppumaton luonnonvara.

Kommentit

Ei se ole häpeä ostaa valmista ja kunhan välinevalikoima paranee niin saa pakertaa sitten oman kattilan ja vaihtaa tuon "tehdas" version tilalle omin käsin tehdyn paremman version ;)
Toni Redsven kirjoitti:
ja kunhan välinevalikoima paranee
Niinpä, nyt tiedän mitä pyydän joulupukilta ensi jouluna.
Hieno projekti kaiken kaikkiaan. Tutustuitko muuten saksalaisen höyrykone valmistajan sivuihin: Tavaraa on sekä juniin ja laivoihin, hinnatkin kohtuullisia, on valmiita kattiloita, kaasusäiliöitä, polttimia raidiokäyttöinen kaasuventtiili (en ole nähnyt muilla valmistajilla) jne. Ostin omiin höyrykoneprojekteihini joitakin nippeleitä, homma pelasi tosi hienosti.

www.regner-dampftechnik.com
Erittäin mielenkiintoinen firma, kiitoksia paljon linkistä. Vuosia sitten muistan tilanneeni sieltä jotain, mutta kovasti ovat niistä ajoista kehittyneet. Silloin muistaakseni myivät vaan valmiita koneita, vetureita ym. erittäin kalliiseen hintaan.
Tuosta kaasun säätimestä. Olen vähän ajatellut hankkia jonkun kaasunsäätöventtiilin joka haistelee kattilan painetta ja säätää kaasuvirtaa sen perusteella. Tällöin välttynee esim. muutamalta varoventtiilin puhaltamiselta jolloin vesi kattilassa riittää pidempään. Näitä näkyy löytyvän joko tuolta: www.jmc-vapeur.fr/Catalogue/Accessoires/index.php tai tuolta: www.microcosm-engine.com…/p5-steam-controlled-gas-regulator-with-gas-can-valve-p-158.html Ovathan nuo aika hinnakkaita, mutta vanhana kattila-automatiikkamiehenä tekis kovasti mieli päästä leikkimään sellaisella.