Pienoismallit.net

Lempi

Rungon aloitus

Runko ajateltiin tehdä jo tutuksi tulleella tavalla: Kaaret tukevasti ja suoraan kiinni rakennusalustaan, ja niiden päälle laudoitus. Koska nyt tehdään vain positiivimuotti lasikuituhommia varten, voi rakenne olla melko kevyt. Niinpä laudoitus päätettiin tehdä balsarimoista jotka on helppo työstää oikeaan muotoon ja hioa tasaiseksi.

Tarkoitus on myös tässä projektissa imitoida niitattua rautalevyistä tehtyä rakennetta, joten valmis rungon aihio tullaan päällystämään jälleen alumiinifoliosta leikatuilla levynpaloilla, joihin niittaukset tehdään totuttuun tapaan hammasrattaalla. Toivon mukaan nuo niittaukset kopioituvat hyvin myös lasikuitumuottiin, jolloin ne saadaan näkyviin myös lopullisissa rungoissa.

Tuumasta toimeen. Ensin hankittiin riittävän kokoinen suora 20 mm paksu vanerilevy rakennusalustaksi. Tähän ruuvattiin neliörimat oikeisiin kohtiin ja tarkalleen suoraan kulmaan ja niihin puolestaan laserilla leikatut kaaret. Vielä koskaan ei rungon tekemisen aloittaminen ole ollut näin suoraviivaista ja helppoa, kiitos juuri noiden valmiiksi leikattujen kaarien. Niinpä rungon "luuranko" valmistuikin muutamassa päivässä ja lankutus voitiin aloittaa. Siitä kuitenkin seuraavassa päivityksessä lisää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!