Pienoismallit.net

T34/76

1943 Production model

T-34 (lyhennys sanasta танк-34) on neuvostoliittolainen keskiraskas panssarivaunu, jonka valmistus alkoi 1940. T-34 oli neuvostojoukkojen pääkalustoa läpi toisen maailmansodan ja sitä käytettiin laajasti sen jälkeenkin.

T-34:ään saatiin vaikutteita 1930-luvun BT-sarjan vaunuista. Nopeat BT-vaunut olivat kevyesti panssaroituja ja aseistettuja, ne perustuivat yhdysvaltalaisen suunnittelijan J. Walter Christien vaunuihin. Kyseiset vaunut myytiin Neuvostoliittoon koska Yhdysvaltain armeija kieltäytyi ostamasta niitä. T-34-vaunussa käytettiin Christie-tyyppistä ratkaisua jousituksessa: jokaisen telapyörän vaappuvivussa oli rungon sisällä oma pystysuunnassa oleva kierrejousensa, paitsi etummaisissa telapyörissä, joissa oli kaksi kierrejousta sisäkkäin. Christien peruja oli myös telapyörästön toteuttaminen suurilla alatelapyörillä ilman ylätelapyöriä, muuten vaunu oli täysin uutta suunnittelua. Uuden muotoilun lisäksi vaunussa oli voimakas V-12 diesel ja maastokelpoiset leveät telaketjut. Kaikki tämä teki T-34-vaunusta menestyksen. Sotamarsalkka Ewald von Kleist kuvaili vaunun ensi kertaa nähtyään T-34:n olleen "maailman hienoin panssarivaunu" ja Heinz Guderian totesi T-34:n panssaroinnin olleen saksalaisten panssareihin verrattuna ylivertainen.


Pitkän tauon jälkeen tuli tällainen putkautettua, suoraan laatikosta, vaijerin tosin jouduin vaihtamaan metalliseen koska onnistun aina pilaamaan muoviset + peltejä taivuteltu paikoin. Maalattu tamiyan ja vallejon litkuilla. Pohja styrofoamista väkerretty ja akryylilla maalattu.

Kommentit

Jermakki 13.11.2018 22:29 Vastaa lainauksella
Mukavasti toteutettu sotka. Hyvin onnistuneet figuurit, tosin nakkipipoihin olisi voinut laittaa syvyyttä tummalla sävyllä syvempiin kohtiin. Noista tamiyan letkuista ei saa telaketjuja sitten millään tässä mallissa. Maltillinen sääkohtelu sopii hyvin tähän malliin, mutta jonkinlainen modulaation poikanen elävöittäisi perusvihreää. Kiva alusta. Pressukäärö ja puulaatikot kaipaavat elävöittämistä. Taas pullistui virhesilmä vähän liikaakin. Pidän mallista.
Panu Pernu 14.11.2018 20:15 Vastaa lainauksella
Mallikkaasti koottu ja säistetty Sotka. Komppaan edellistä, vihreässä sävyssä voi mielellään olla pientä vaihtelua, vaikka säistys antaakin kontrastia. Unohtuiko sulla takaa hinauskoukut pois?
Joni Elg 14.11.2018 23:30 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista, ovat olleet rakentavia ja avuksi. Miten himputissa onnistuinkin unohtaa nuo koukut… ei selityksiä. Ovat nyt kiinni kuivumassa ja maalia odottaen.