Pienoismallit.net

Tykkipursi

Toimintaa

Laitoin kuvat tykkipuuren eri toiminnoista. Muutteleminen toiminnasta toiseen vaati useamman tunnin melkoisen pinsettisulkeisen. Ikävä tuli Swiftin Gulliveria, jolla oli käytettävissään tarpeeksi kääpiöitä, joilta köysien käsitteleminen kävi paljon näppärämmin kuin omilla nakkisormillani. Kyllä taljat ja plokit toimivat hyvin pinseteillä vetämällä, mutta lankojen vyhteäminen pienessä tilassa siististi on hermoja repivää hommaa, kun ei voi käyttää liimaa.
Asetin kuviin hieman pahvia kuvaamaan vesilinjaa, jotta saisi paremman kuvan "todellisuudesta".

Ensimmäisessä kuvassa sluuppi on rannassa ankkuroituna perästään. Kuten sanottu tykkisluupissa ei ollut minkäänlaisia suoja- tai lepotiloja miehistölle. Kaikki huolto ja yöpyminen tapahtui rannassa. Muonat ja tarvikkeet seurasivat sluuppeja huoltoaluksissa.
Purjeet ovat jiikattu kasaan jiikkaustouveilla. Airot on koottu kannelle. Etuportti on avattu ja siitä johtaa "lankongi" rantaan kulkua varten. Keula on kiinnitetty touveilla maihin.
Toki usein sluuppia myös soudettiin purjeet jiikattuna.

Toisessa kuvassa sluuppi on valmiina taistelutoimintaan.
Mastot on laskettu alas ja sidottu köysineen nippuun. Saattaa vaikuttaa melkoiselta sekasotkulta, mutta kaikki on kuitenkin järjestyksessä ja selvänä. (Oli siinä kyllä kauhea homma.) Isomastolle tein tuen, joka on styyrpuurin lipputangon reiässä ja näin irroitettavissa, kun sitä ei tarvita. Keulamasto lepää isomaston kaatosaranan varassa. Mastot ovat sen verran kannen yläpuolella, että soutajat mahtuvat toimimaan. Näitä juttuja ei Chapmanin piirroksessa ollut. Eläkeläistelakka joutui ihan itse päättelemään suurimman osan. Koska kyseessä on kannellinen sluuppi, ei juuri mitään muuta mahdollisuutta ollut. (Toivottavasti Chapmanin haamu ei suutu.)
Tykit on kahdenpuoleisilla taljoilla vedetty mäkilavetille, joka on alhaalta tuettu ( Mallissa piti olla rautalankasysteemi, joka lukitsi keinulavetin mäkilavetiksi. Se kuitenkin petti. Rakensin lavetin etuosaan lukituskiilat, jotka jäävät näkymättömiin, kun tykki on asemassaan.) Tykkiportit on avattu ja surrattu kiinni, että eivät heilu. Kun tässä tapauksessa molemmat tykit ovat asemassa, hankainjärjestelmän siirtoa ei voi käyttää (Se kyllä toimisi.), joten ensimmäinen airopari on pois käytöstä. Tykit ovat tässä sluuppimallissa 24 naulaisia sekä perässä että keulassa. Lisänä olivat nuo kaksi keulan 3 naulaista.

Kolmannessa kuvassa on perätykki asemassaan.
Peräsin on katkaistu peräportin tieltä ja peräsin on lukittu köysillä. Sitä tuskin käytettiin ohjailuun, joka tapahtui lähinnä soutamalla. Lukitseminen oli tärkeää airoilla huovattaessa, että peräsin ei menisi linkkuun. Kuvassa näkyvät myös sekä etu- että perätykin vieressä olevat ruutiluukut, joista ruutikartussit toimitettiin tykeille. Ruuti oli varastoitu keskilaivaan "turvaan".

Näitä merkintöjä tulee nyt hieman tiuhaan, koska mallin loppukuntoon laittaminen vaatii hieman aikaa. Lisäksi alkaa olla jo kiire oikean kokoisen veneen kevätkunnostuksiin.

Kommentit

Erittäin havainnollista esittää alus eri toimintatiloissaan. Alkaa tällainen maakrapukin ymmärtää jotain tuon paatin monipuolisuudesta.
RaimoK 16.4.2019 08:35 Vastaa lainauksella
Hieno idea demota vesilinjaa tuolla pahvilla!
Kiitoksia kommenteista, Matti ja RaimoK

Alan taas viimeistellä sluuppia purjehduskelpoiseksi hyllyn päälle. Laitoin nuo masto- ja purjepaketin sidoslangat niin kireälle, että täytyy lähteä ostamaan teräväkärkiset ompelusakset katkomiseen, etten tuhoa vääriä lankoja (Vaimo on mustasukkainen omistaan!).
Tiset vääntää putkia, toiset naruja ja suurin osa meistä katselee päätään raapien että miten ihmeessä nää mestarit oikeen saa tälläistä jälkeä aikaan. Hattua taas nostelisin jos sellaista käyttäisin.