Pienoismallit.net

Tykkipursi

Takilointia 1

Tykkisluupin takila piti olla muutamassa hetkessä purettavissa ja pakattavissa kannelle, koska 24 naulaisten tykkien rekyyli-iskut olisivat vaurioittaneet pystyssä olevaa takilaa ja tykkien suuntaaminen tapahtui soutamalla sekä lisäksi näin tarjottiin vastustajalle mahdollisimman pieni maali. Sluupit oli tarkoitettu nimenomaan käytettäväksi suojaisissa saaristo-olosuhteissa. Ne eivät pystyneet toimimaan kovassa merenkäynnissä eikä niiden purjehdusominaisuudet riittäneet avomerelle.
Kaikki takilaan liittyvät köydet piti olla irroitettavissa nopeasti. Tästä syystä vantit kiinnittyivät rusteihin koukuilla. Tein rustikoukut 1mm surrauslangasta taivuttelemalla toiseen päähän silmukan ja toiseen koukun. Rustikoukut sitten kiinnityivät joko kalloplokiin (jumpru, deadeye), normaaliplokiin tai knaapiplokiin. Isomaston kaksi takimmaista vanttiparia kiristettiin kalloplokeilla ja etummainen vanttipari kaksinkertaisella taljalla. Tämä siitä syystä, että takimmaiset vantit voivat olla vakiokireydessä poistettaessakin, koska etummaista vanttiparia löysättäessä nekin löystyivät. Etummaisia vanttitaljoja käytettiin systeemin kiristämiseen ja mastoa kaadettaessa niillä säädeltiin sivuttaisliike. Kun mastoa kaadettiin, sen huipusta tuli köysi etumaston juuren plokin kautta. Em. köyden ja etummaisten vanttitaljojen avulla maston kaato kävi nopeasti. (Tätä köyttä ei vielä kuvissa ole - ehkä sitten seuraavassa merkinnässä.) Kalloplokit ovat Artesan Latinan pohjia ja kiristinköysi saman firman 0,25mm ruskeata lankaa. Itse vantit ovat vaimon kangaspuulankoja, n.1mm, värjättynä tummalla pähkinäpuupetsillä. Rihmoitukset ja taljalangat ovat samalla tavalla värjättyä 0,5mm kalastajanlankaa. Taljojen plokit ovat Artesan Latinan pohjia, joihin on porattu toinenkin reikä. Reiät ovat 1,5mm, jotta lanka kulkee kunnolla läpi, koska taljan täytyy toimia. Vantit kiinnittyvät maston huippuun lenkeillä, jotka ovat huipussa olevassa "hahlossa", koska ne täytyi saada tarvittaessa irti. Jotta köydet eivät mastoa kaadettaessa leviäisi ympäriinsä, ne varmistettiin sulkuköydellä huippuun ( Tätä ei vielä kuvissa ole.). Etumaston vanttisysteemi on muuten samanlainen, mutta kalloplokikiristin on vain takimmaisessa vanttiparissa. Etummaiset vanttiparit ovat taljakiristeisiä. Koska etumaston keulimmainen vanttipari ei kovin hyvin tue mastoa taaksepäin, masto on tuettu vielä kiilalla maston tuessa. Mastojen taittokohta on lisäksi, niinkuin sanottu, viisto.
Mastoihin ja niiden tukiin täytyi myös tehdä knaapit spriin kannattimille, purjeen nostimille (falleille) sekä jiikkausköysille (purjeen koontiköydet). Tein ne viilailemalla 2x5mm mäntylistasta ja kiinnitin ne epoksiliimalla sekä pienellä messinkinaulalla (painamalla tongeilla).
Tykkisluupissahan on spriitakila. Spriit kiinnittyvät alapäästään mastoon "roikkuköydellä" (spriitroppu), joka mahdollistaa spriin kääntymisen. Myös tämän täytyy olla iroitettava, joten koukut kumpaankin päähän. Koukut silmuineen on tehty 0,5mm rautalangasta taivuttelemalla ja köysi rihmoksineen on 1mm kalastajanlankaa tervattuna. Sprii-tangot ovat 4mm mäntypyöröä ja spriitropun kiinnikkeet mastossa ja tangossa 0,5mm taivuteltua peltiä mustaksi maalattuna ja epoksiliimalla kiinnitettynä. Sprii-tankojen yläpäässä on kannatintalja (plokipohja + 1mm värjätty kalastajanlanka), jota säädellään maston juuresta. Tankojen tehtävä on kannattaa ja levittää suorakaiteen muotoista purjetta. Tämän merkinnän kuvassa spriit ovat vielä hieman pitkiä, koska purjeet ovat vasta valmistumassa. Vasta niiden valmistuttua voin viimeistellä spriit, joihin tulee vielä purjeen kiristystalja ja säätötaljat kummallekin laidalle.
Tarkemmin takilan toiminnasta seuraavissa merkinnöissä, kun purjeet ovat mukana pelissä.

Kommentit

Kadehdittavan vaikuttavaa asiantuntemusta takilan toiminnasta. Näkee että tunnet nämä asiat kuin omat taskusi. Itse vaan vetelen köysiä piirustuksen osoittamalla tavalla ja toivon että menis edes jotenkin oikein.
Kiitoksia Matti.
Oikeat kokemukset sprii-takilasta ovat optimistijollasta, mutta periaate on ihan sama. Toki pitkä kokemus purjehtimisesta ja purjehdusopettajana auttaa ymmärtämään takilan käyttäytymisen paremmin.
AJ 29.3.2019 07:56 Vastaa lainauksella
Moi Kai,
Kiitos rakennusblogistasi, se on todella herkkua tavata. Ihailen rautaista ammattitaitoasi ja asiantuntemustasi. Parhain terveisin, AJ
Merci AJ
Mukava, jos blogi kiinnostaa. Täytyykin heti mennä jatkamaan kreivi de la Fere:n seikkailuita eli suunnittelemaan seuraavaa merkintää. Josko vaikka saisi pelastettua kuningattaren jalokivet :)
Siis oikeasti olisi hienoa, jos tällainen skrätsirakentelu saisi jalansijaa. Tämä kun opettaa tekijälleen ihan uusia asioita tehtävästä mallista.