Pienoismallit.net

Tykkipursi

Kohti kansilaudoitusta

Mallini on siis Chapmanin katettu tykkisluuppi.
Ennen kannen laudoitusta täytyi tehdä sen alle jääviä rakennelmia.
Pääaseistuksen kaksi tykkiä olivat purjehduksen aikana keskellä alusta vesilinjan lähellä, mistä ne sitten laahattiin taljoilla keulaan tai perään asemiin. Lavetteina olivat "mäkilavetit", jotka muodostuivat "keinuista", joiden avulla tykit asemiinsa laahattiinkin. Keinut sitten tuettiin "mäkilaveteiksi". Kuvassa sarana näyttää melko "rouvilta", mutta se jääkin täysin näkymättömiin, joten olkoon vaan.
Mastojen tyvet tuettiin runkoon oikeaan kulmaan hieman etuviistoon. Tämä siksi, että edestäpäin ei ollut mahdollista tukea mastoja "försstaakilla". Purjeiden paine kohdistui lähinnä eteenpäin, joten "persstaakit" olivat tärkeämmät. Kuvassa ovat mastot vielä katkaisemattomana. Katkaisukohdat tulevat kannen päälle ja mastojen mitat määräytyvät kunhan soutupenkit yms. asettuvat paikoilleen ja näkee, miten takila sopii kaadettuna kannelle.
Seuraavaksi tuli esille kysymys: Mistä saisi mukavasti 0,5mm peltiä? Haa, lähempää kuin arvasinkaan. Kaapissa oli vanha karkkirasia, joka oli tehty taipuisasta 0,5 pellistä - riittää moneenkin paattiin. Siitä saa mukavasti tarveainetta esim. saranoihin.

Kommentit

Nyt oletkin päässyt jo etumatkalle."oliskohan pikkusen pienenpi tuo sluuppisi".Olet hyvin ratkaissut tuon tykkilavetti systeemin ja kun siihen asentaa taljat,se saattaa jopa olla toimiva,tai sitten ei:).Muuten toinen juttu onkin sitten soutajien penkit.Ruotsisuomen jollissa ja sluupeissa ei ollut Lappalaisen mukaan luukkujen kansia soutajien kohdilla,eikä muissakaan Chapmanin aluksissa.Ne on kuulemma kaupallisten rakennus sarjatehtailijoiden ideoita,kuten Corabel ja Amati.Suomenlahdella ja Saimaalla ainakin soutajat ja alukset olivat kylmästi säiden armoilla.Tykit kun laitettiin sluupeissa asemaan,penkit siirrettiin sivureunoille sen aikaa ja asennettiin taas hyökkäyksessä paikoilleen jaTulituksen aikana jokainen mies oli asemissa keulasta perään.

T.Marko ja Anne

P.S.Tuo on hyvä tuo karkkilaatikko,itellä on sellaiset messinkipelti levyt,jostain jäänyt menneisyydestä talteen.Niistä ollaan tehty monet potkurit ja saranat.Viimeksi nappasin putkimieheltä talteen 20 sentin kupariputkenjämän,josta sain tervahöyryyn piipun.Joskus on hyvä vilkaista ympärilleen hieman "erisilmällä".
Tarkastelin piirustuksia varmaan tunteja ja totesin saman: Ei ollut Chapmanilla armoa soutajasotilaille. Kolme etummaista penkkiä/takimmaista penkkiä sivuun tykin ulosvedon ajaksi ja sitten takaisin paikoilleen ja ukot soutamaan tai avustamaan ammunnassa, jos oltiin linjassa kaapelinmitan välein. Ei ollut ihme, jos miehiä kuoli silloin kylmään ja tauteihin, kun tilaa elämiseen oli tuskin neliömetriäkään. Tykkisluuppi oli sen ajan armoton sotakone. Jos osuma sattui, meni monta miestä tai räjähti koko paatti, koska ruudin käsittely ei ollut kovinkaan varovaista - iso osa haavereista johtui varmaan omasta varomattomuudesta tai tilan ahtaudesta.
On mielestäni hienoa mallilla näyttää katselijoille, millaista merisodankäynti Kustaan sotien aikana oli. Usein puhutaan Ruotsinsalmen sankareista, mutta tuhansia miehiä uhrattiin kokolailla karmeissa olosuhteissa lähinnä turhamaisuuden alttarille.
"Oli se niin väärin!" :(
Do,Dii.Nyt päästään pikku hiljaa tasaselle,vaikka meiltä nyt katkes:vannesahanterä.Raspiroope hajos.kitti loppu.Mutta perässä pysytään ja tarkoitus olisi jo paukutella sluupin tykeillä uutenavuotena.Eikä tämä ole kilpailu vaan hauskaa tykkisluupinrakentamista sekä erittäin hienoa historiaopetusta

P.S
.Kävi mielessä että,nämä Tykkisluupit voisivat joskus olla yhteiskuvassa tulevaisuudessa.????.

T.Marko ja Anne
Ei tietenkään kisailla vaikka: Jos samalla "vesialueella" on kaksi purjealusta, niillä on aina kisa, koska purjealusta pitää aina ajaa suurinta mahdollista nopeutta ( Kulkee parhaiten.) :)
Minulla varmaan joulunpyhät kuluvat airojen tukisysteemin tekemisessä ( jos nyt aikaa muulta toiminnalta jää)- ne kun Chapmanin piirroksessa ovat liikkuvat.
Vai meinaat paukutella. Minun tykkiaihioni on sorvattu puusta, joten ei paljon paukutella. Jätin kuitenkin mahdollisuuden vaihtaa tykit akseliteräksestä sorvatuille ja poratuille putkille … tiedä häntä - mustaa ruutia olisi olemassa ( Kiitos pursiseuran starttitykin.). Vaatisi kuitenkin kokeilua tukevan suojan takaa.

PS. Mikseivät voisi olla yhteiskuvassa, kunhan valmistuvat. Olisi ainakin pari hieman toisistaan poikkeavaa mallia.
Heh,meidän tykinputket ovat alumiinista valetut ja ei ne kiinanpommeista kuin vähän lämpene.Tuo savun hetkellinen näkyminen vain hieman mietityttää.Olen kokeillut tunkea putkiin ruutia ja ties mitä aikaisemmissa tykkijollien tykeissä.Näkyy muutamissa instan tykkijollien videoissa.Eiku ettimään…Sitä meinasin kuvista,kun nämä meidän taideteoksemme ovat valmiita,niin Ehrensvärd seura Suomenlinnassa on halukas näkemään nämä tuotoksemme.Itse tähtäisin tuonne touko-kesäkuun vaihteeseen kun alkuperäinen replika Diana on suomenlinnan vesillä.Tarkoitus olisi medialle saada yhteiskuvat pienoismalleista ja turistirysästä.Sen jälkeen tuo meidän paattimme taitaa sitten jäädäkin sinne stadiin,joka on aina surku juttu.

T.Marko ja Anne