Pienoismallit.net

Fock Wulf FW-190 F8 JaBo

Unkarin ”Reetu”, FW-190 F8

Ja pikku yleistason kertaus näin alkuun. Focke Wulf FW190 F-sarja on 190A-sarjasta kehitetty rynnäkkö versio (JaBo). A ja F alatyypit olivat yhtaikaa valmistuksessa. Hyvin yleistäen näkyvin oli F-sarjan uloimpien siipitykkien puuttuminen. Lisäksi F-sarjassa panssarointia oli parannettu kriittisissä paikoissa kuten ohjaamon alue ja eturungon pohjapuoli.

Syy tämän mallin rakentamiseen oli siirtokuva-arkki, joka tarttui matkaan keväisellä Helsingin vierailulla. Arkilla oli merkinnät kahdelle unkarilaisten käyttämälle FW-190 F8 koneyksilölle. Mallisarja on vanha Revellin FW-190 A8/F8 paketointi.

Rakennusvaiheesta ei ole kummempaa kommentoitavaa. Meni kasaan normaalin Revellmäisesti. Mitä nyt sieltä täältä piti valupurseita poistaa. Pari saumaa on kitattu Vallejon kitillä. Pyöräkuilujen luukuista poistin suojusosan renkaan kohdalta koska siirtokuvienohje neuvoi näin tekemään.

Kone esittää Warrant Officer (likiman lentomestari?) Gyula Tizekkerin ohjastamaa FW-190 F8 yksilöä alkuvuodesta 1945. Kone kuului 102/2 Egyhdazaskeszö rynnäkkölaivueeseen (Ground attack squadron). Vasemman kyljen merkintöjä on ”Pöttöm” (=Tiny) ja ohjaamon kohdalla ”Bumerang” (=Boomerang). Loput siirtokuva-arkin ohjeistuksesta käsittelee koneen maalausta.

Siirtokuvavalmistaja HAD-Hadmodels oli minulle uusi tuttavuus. Historiikki oli kahdelle koneelle ja merkintöjä oli riittävästi molempia varten. Potkurinnavan spiraalit piti kaivaa muualta. Siirtokuvien materiaali oli ohutta ja sillä oli pyrkimys asettua heti paikoilleen. Vettä sai hölvätä kunnolla, että siirtokuvan sai liu'utettua toiseen paikkaan. Vaarana oli vielä merkin repeäminen tai kääntyminen kaksin kerroin. Unkarin lipun värit peräsimessä toivat hieman väriä malliin.

Maalauskaavio on ohjeen mukainen RLM74/75/76. Vaikka ajankohta oli kevät 1945 niin ohjeen mukaan menin eli paljasta metallia ei pohjassa näy. Pyöräkuilut ja luukkujen sisäpuolet vetäisin kuitenkin metallivärillä. Telinevarret RLM02. Maalattu pensselillä käyttäen Xtracolorin emaleja. Kaikki suojavärit on vetäisty kahteen kertaan. Ko. värien ohentaminen sivellin käyttöön on oma taiteenlajinsa sekin. Paikoitellen taisi ohennrtta olla tippa liikaa kun maalipinta veti röpöläiseksi. Sitten vaan hionta ja paikkamaalaus. Toisissa kohdissa sitten ohennetta ei ollut tarpeeksi ja maalinnasta tuli paksu ja epätasainen. Pohjavärinä käytin ohuen kerroksen Revell 45 Hell Olive. Kyseinen sävy on ainakin minusta varsin lähellä RLM02.

Antennilangan kanssa tuumailin hetken, mutta päätin jättää sen pois tämän kertaisesta ns. välityöstä vaikka lanka siirtokuvaohjeen profiilipiirroksessa näkyykin. Samaisessa kuvassa ei koneen pohjassa näy muuta antennivarustusta kuin kehäantenni. Joten piiska-antennitkin jäivät pois. Pitotputki irtosi rakentelun aikana ja korvasin sen messinkitangolla.

Pakokaasuvanat ohennettua Xtracolorin Exhaustia. Muut tuhrut on lisätty päasiassa AKn litkuista. Loppusilaus Xtacrylixin mattalakalla. .

Tämmöinen pikku viritelmä tätllä kertaa.

E-P

P.S. Huomasin valokuvia valkatessa, että kehäantenni jäi liimaamatta. No, sitten myöhemmin…
Ja eikun uusien haasteiden kimppuun. Sen Coastal Commandin Fortress Mk1:n jätän vielä hetkeksi hautumaan.

Kommentit

Hei!

Näyttää ihan hyvin kasatulta, mutta maalaukseen ja siirtokuvatyöskentelyyn sinulla pitää kyllä vielä panostaa, niinkuin minullakin.
En pisteytä.

yt.
MK
Kiitokset kommentoinnista.

Totesin itse saman suuntaista. Xtracolorin pensselöinti on syytä harjoitella kunnolla. Samoin AK Interactiven litkujen käyttäminen. Minusta tuntuu, että litku ei ehtinyt kuivua tarpeeksi ennen kuin aloin pyyhkimään sitä kostealla pensselillä. No, oppia ikä kaikki. Seuraavassa kohteessa annan litkun kuivua kunnolla. Ja yritän käyttää hieman kuivempaa pensseliä pyyhkimiseen ja levittämiseen.

Seuraavaksi on suunnitelmissa tehdä suko itäisen naapurin laajasta tarjonnasta.

E-P