Pienoismallit.net

Me-262

Kuvia kymmenisen vuotta sitten valmistuneesta mallista, tarkkaa vuotta en luonnollisesti muista. Aloitin mallin ja se jäi pian jäähylle. Sittemmin päätin tehdä mallin loppuun saakka. 262 on tehty lähes suoraan laatikosta. Se ei ole syntynyt onnellisten tähtien alla, sillä: kabiini irtosi pian valokuvaussession aikana. Antennilangat saivat myös huutia. Ja vaimoni sisaren aviomies menehtyi sydänkohtaukseen. Elämä on. Malli on maalattu Xtracolorsin
RLM 81 ja RLM 82, jotka ovat hyvin mukavannäköisiä värejä. Kauneus on katsojan silmässä. Mattalakkauksen jälkeen vanhennus pastelleilla.

Kommentit

Hieno Schwalbe! Camo on upea, vanhennus myös onnistunut. Ainoa nillitys tulee kuvista; Kuvien 1 ja 4 väritasapaino on aika erilainen kuin muissa fotoissa, ristiriitainen tausta (luonto/taustapahvi) myös vähän häiritsee. Pohjakuva olisi ollut kiva? Mutta malli on erinomainen, 4 pojoa!

YT
Kalle
Kiitos Kalle.

1/32 kokoinen malli on hieman vaikea saattaa yhden taustapahvin alle. Itseänikin hieman häiritsi taustapahvin riittämättömyys. Pohjakuvan jätin tarkoituksella pois, sillä malli oli kokenut laskutelineissään hieman damagea enkä halunnut niitä näytille. Mitä tulee väritasapainoon, olen aloittelija. Toivonkin veljeni (ex Fi-119), joka on loistava valokuvaaja, tulevan sieltä kehäkolmosen sisäpuolelta antamaan oppia pikkuveljelleen.
Malli on kyllä hyvä, 1/32 on jo sen kokoinen että se asettaa vaatimuksia kuvauspaikan/ alustan suhteen. Kuvista kyllä tässäkin tapauksessa paljastuu hyvä ja tasapainoinen malli, maalaus on oikein hyvin onnistunut ja pidän itse myös Xtracolorin sävyistä (maalaan itse myös kyseisillä väreillä aika paljon), ainakin Trumpeterin yöhävittäjä versio kakskuuskakkosesta on melkoinen niittihirviö mites tämä?
Onhan tässäkin varmaan yhteisiä samoja osia esim. siivissä ja monessa muussakin osassa. En ole kuitenkaan kokenut niitä häiritseviksi. Vaikka niittejä on paljonkin, on ne toteutettu jokseenkin maltillisesti uppoina. Pastellivanhennuksessa ne jopa antavat hieman sitä lisäsärmää vanhennusefektiin.

"Trumpeterin yöhävittäjä versio kakskuuskakkosesta on melkoinen niittihirviö mites tämä?"
Näyttävän näköinen Schwalbe. Hillitty viimeistely. Miellyttää silmää. Alapuolen kuva olisi myös kiva nähdä.

E-P
AJ 24.8.2018 19:46 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Komppaan Kallen, Jukan ja E-P:n kehuja, hienosti onnistunut ison skaalan Schwalbe, vaikka sen rakentaminen ei sujunutkaan onnellisten tähtien alla. Lopputulos on kuitenkin kaikin puolin erittäin hyvin onnistunut. Hieno Oblt. Franz Schall:n Me 262A-1a 10./JG 7 huhtikuussa 1945; Schall:han oli ns. pitkän linjan/kaavan Me 262 lentäjä, joka aloitti Me 262:n lentämisen jo Kommando Novotny:ssä vuonna 1944 ja lensi useita eri Me 262 koneita ja saavutti niillä peräti 18 ilmavoittoa (Schall:n kokonaisilmavoittojen määrä oli 137 konetta). Parhain terveisin, AJ