Pienoismallit.net

Harley-Davidson "Puupannupää"

Jotain aivan muuta :)

Tällainen, yläasteikäisenä vuoltu moottoripyörän kuvatus. Rakennusvuosi on suuntaa-antava, voi heittää vuodella suuntaan tai toiseen. Kotosalla autotallissa nyhräsin, samassa paikassa missä olen koko pienen ikäni puu-ukkoja vuollut…

Runko on yhdestä puusta veistetty, samoin ohjaustanko, tankki, satulalokari -yhdistelmä ja pakoputket. Eli tarkoittaa sitä, että ei ole liimailtu pätkistä. Ohjaustanko tais vaan joskus kokea särkymisen mallin tippuessa lattialle, joten toinen hantaaki on liimattu jostain kohti takaisin läjään.

En nyt tarkkaan muista mitä työkaluja olen käyttänyt, mutta ainakin lehtisahaa, Dremeliä, puukkoa, porakonetta, sorvia, hiomakonetta ja vasaraa :)

Mittakaavastakaan en mene vannomaan, 1:12 tuntu vähän liian pieneltä. Mutta tuskin ketään haittaa :)

Palautetta saa antaa, vaikka rakentamisesta on jo kulunut aikaa. Täytyy myöntää, että tänäpäivänä ei onnistuisi samanlaisen tekeminen. Ja huomatkaa, ei ainuttakaan veriroisketta koko pyörässä ;)

Kommentit

Siinäpä olisi Vaahteramäen Eemelille mallia;). Hieno puutyö ja vielä niin nuorelta. Tarkkaan olet kyllä veren ja suolenpätkät saanut puhdistettua…
Laiska kun olen, niin en nyt jaksanut pyörästä mittoja ottaa, mutta kuvausalustassa yhden ralliruudun mitat on 25 x 25 mm (tuuma kanttiinsa, puhutaanhan nyt jenkkiraudasta). Eli malli on jotakuinkin 9" pitkä.
Hiomallahan ne veritahrat saa poies ;) Hieno pyörä, on siinä ollu näpräämistä…