Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-2

MT-225

Messerschmitt MT-225 saapui Suomeen 16.5.1943 2/LeLv 34:lle, vastaavana ohjaajana toimi 2. lentueen päällikkö kapteeni Kullervo Lahtela ja toimipaikkana kesällä 1943 oli Utti. Loppuvuodesta 1943 2. lentueen sijoituspaikaksi tuli Malmi, vastaavana ohjaajana edelleen kapt. Lahtela.

4.4.1944 MT-225 luovutettiin 1/HLeLv 24:lle, vastaavana ohjaajana toimi laivueen päällikkö luutnantti Lauri Nissinen, sijoituspaikkana Suulajärvi. 7.6.1944 kone sai osumia ilmataistelussa ja tuhoutui pakkolaskussa Pilppulaan, ylikersantti Viljo Kauppinen haavoittui.

Koneen kokonaislentoaika oli 173 h 5 min. Koneella saavutettiin LeLv 34:ssa 4 1/2 ilmavoittoa ja HLeLv 24:ssa 2, eli yhteensä 6 1/2.

Malli kuvaa MT-225 konetta 7.1.1944 Malmilla, jolloin 2. lentue oli vastaamassa Helsingin suojauksesta.

Tämä Eduardin Dual Combo Mersu paketointi oli varsin mukava rakenneltava, ongelmia ei juurikaan ollut kunhan vain piti huolta siitä että mitä yksilöä oli tekemässä, ohjeet olivat kuitenkin hyvät. Sarjasta pystyy tekemään siis myös toisen koneen, tosin se pitää olla sitten G-6 Mersu kun runkopuolikkaita on vain yhdet kumpaankin. Siipiä on useita erilaisia, pateilla ja ilman. Osia on kerrankin runsaasti ja niitä jää ylikin vaikka molemmat versiot tekeekin! Laadukkaat Eduardin etsiosat ja maskit ohjaamoon tulivat myös sarjan mukana. Siirtokuvat olivat myös hyvälaatuisia ja siinä oli muistaakseni tunnukset kahdeksalle eri Suomikoneelle.

Maalaus, lakkaus ja säistäminen pääosin LifeColorin ja Vallejon tuotteilla. Alustassa käytetty hiekkaa, Mastonin spraymaalia ja lopuksi mattalakattu. Lumelta se näyttää näinkin tehtynä?

Lähteinä eri Mersuaiheiset kirjat, mm. SIH 6A Bf-109 G-2, SIH 18 LeR 3, SIH 21 Lentävät ritarit, Mersulaivue LeLv 34, Suomen Ilmavoimat V 1943, Suomen Ilmavoimat VI 1944 ja Suomen ilmavoimien Hävittäjät II.

Kommentit

Hieno malli Make, varsinkin kun ottaa huomioon profiilissa olevan mallailukokemuksesi 3-5 vuotta. Antaumuksella olet mallin tehnyt, jopa antennimaston takana olevat härpäkkeet näkyvät, vaikka ei näissä pienissä kuvissa kovinkaan hyvin. Sitten mennään mielipideasioihin, mutta näistähän ei pidä ottaa itseensä, niin monta näkemystä kuin mallaria. Ja allekirjoittaneena en ota vastuuta sanoistani, kun en viitsi sängystäni iPadin äärestä lähteä katsomaan SIH Mersu-kirjaa. Ja kun en ole Suomi-mallin asiantuntija. Ihan vapaasti lytätkää minut. Olisin maalannut yläpuolen harmaan vähän vaaleampana. Vanhennus (säistäminen) vaaleammalla värillä on vähän tyylini vastaista. Ilmeisesti olet ajatellut mallin ajoittuvan ajankohtaan, jolloin mersut tulivat Suomeen, jolloin koneet olivat aika puhtoisia. Mutta kaiken kaikkiaan, peukutan peukalo ylöspäin.
Huomasinkin vasta nyt, että malli kuvaa tammikuun 1944 tilannetta. Siitähän lienee paljon kuvia, joten unohtakaa kommenttini vanhennuksen määrästä.
Kiitos Jukka kommenteistasi!

Tuo koneen yläpuolen väri on RLM 74, joka on minun vapaa tulkintani koneen väristä tammikuussa 1944, toki muitakin tulkintoja tullaan todennäköisesti näkemään jos kyseisen MT-225:n kuvia tullaan täällä myöhemminkin näkemään. Referenssinä kun ei ole kuin mustavalkokuvia, eikä muitakaan dokumentteja asiasta ole ilmeisesti julkaistu.

Säistämisen ( paneelirajat ) tein vaalealla sävyllä yläpinnoille, eräänlainen kokeilu sekin ja mielestäni sopi tähän talviaiheeseen…saatoin olla väärässä. Kulumia ja sään aiheuttamia jälkiä en juurikaan tehnyt kun kone oli uudelleen maalattu käsittääkseni pari kuukautta ennen tätä tammikuun alkua. Eristepallukat eivät vaalea taustaa vasten oikein näy, ainoastaan tuossa yläpuolikuvassa näkyvät siipeä vasten.

Kokemusta ei tosiaan ole kuin vajaa neljä vuotta, kolmisenkymmentä pienoismallia tehtynä. Mutta eipä se työn taso taida enää tässä iässä muutenkaan nousta…taantumaan kait tässä jo aletaan ;-).
MT-225:n värityksestä väännettiin pitkään ja hartaasti edellisen siitä rakennetun mallin kohdalla. Siitä vaan lukemaan jos pää kestää: www.pienoismallit.net/galleria/malli_15031/
AJ 7.8.2018 09:36 Vastaa lainauksella
Moi Markku, Tuosta camosta keskusteltiin jo liiankin pitkällisesti, joten ei jatketa sitä sen enempää, muuta kuin että se on hyvin tulkinnanvarainen; perustuen Kari Stenmanin Mersu, Messerschmitt Bf 109 G Suomen ilmavoimissa teokseen, jonka mukaan vain Mersut MT-227 ja MT-231 olivat yksivärisissä, Grüngrau RLM 74 ja Lichtblau RLM 76, camossa. Tosin teoksessa on myös ristiriitoja erityisesti MT-225 kohtalon osalta.

Kaikinpuolin onnistunut 1/HLeLv 24 päällikön luutnantti Lauri Vilhelm "Lapra" Nissisen nimikko-Mersu MT-225. Ainoa pikku nillitys, renkaat voisivat olla hieman lytyssä koneen painon vuoksi. Kenties säistystä voisi olla enemmänkin, mutta se on enemmänkin makuasia. Sinänsä puhtaita koneitakin on kiva katsoa, piirteet ja yksityiskohdat näkyvät tuolloin hyvin. Joka tapauksessa onnistunut Suomi-Mersu! Parhain terveisin, AJ
Kaikin puolin siisti ja hyvin rakennettu Suomi-Mersu.

E-P
Kiitos AJ ja E-P kommenteista! Joo hyvä jos keskitytään vain tähän malliin, eiköhän kaikki oleellinen ole koneen historiasta kerrottu jo aiempien MT-225:n kohdalla. Varmaan tulemme näkemään kuitenkin näitä lisää, sen verran mielenkiintoinen yksilö taitaa olla kyseessä ;-).

Nuo renkaat ovat tosiaan väärin ( kuten useimmissa malleissa ), mutta kaiketi se on niin että vain harva jaksaa alkaa puurtamaan niiden kanssa, eli hiomaan alapuolta sileäksi ja muotoilemaan kitillä alereunan pullistumaa niihin. Jotkut valmistajat ( Revell, Tamiya, Hasegawa ) näin ovat tehneet jo valumuoteissaan ainakin joihinkin malleihinsa, eipä haittaisi jos enemmänkin näin tehtäisiin.
Hyvin on Mersu onnistunut. Otahan tiistaina museolle mukaan,niin voidaan vertailla kahta näkemystä samasta aiheesta. ;)
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Hyvin on Mersu onnistunut. Otahan tiistaina museolle mukaan,niin voidaan vertailla kahta näkemystä samasta aiheesta. ;
Kiitos Veli-Matti! Saatanpa ottaakin, vaikka jo ennakkoon tiedän että kyllä nämä minun mallini kalpenee sinun vastaavien rinnalla. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan nähdä sinun MT-225:n ja etenkin sen värityksen josta hieman jo ennakkotietoa olikin ;-).