Pienoismallit.net

Lumikiituri

Fred Geitel lähti suunnittelemaan n.1959 talvisiin saaristo-olosuhteisiin soveltuvaa yhteys alusta. Ohjaamoksi valikoitui Belheim- pommikoneen nokka, ohjaamontakana avoin tila kuormauslavoja varten ja moottorina oli Saab safirin Lycoming O-360. Kiituri painaa runsaat 600 kg ja pystyy hyvissä olosuhteissa jopa yli 100 km/h. (tiedot: Tekniikan mailama 3/1960).
Mallissa on vain Blenheim:in kuomu ja Fokker DXXI sukset, muu on tehty skrätsinä.
Kauhee homma 1:72:kahteen, mutta tulipahan tehtyä :)
Mallattu kaiken mailman maaleilla jotka sopi referenssikuviin.

Kommentit

Mittakaava lienee kuitenkin 1:72 ja pommikone Blenheim?
Antti Lappalainen kirjoitti:
Mittakaava lienee kuitenkin 1:72 ja pommikone Blenheim?
Mutta tiedot lienee Tekniikan mailama lehdestä?
Lienee tuo Fred Keitel ollut sukua Peter Keitelille, joka kirjoitteli Tekniikan Maailmaan ja Vauhdin Maailmaan jos jonkinlaista asiantuntevaa juttua lähinnä ralleista ja hieman muustakin.
Aikas jännä malli ja piiperoinen.
Kivat värit ja pikku figuurit mukana kuluvat malliin varsinkin jos se on tehty noin suurelle alustalle. Ehkä malli tulisi enemmän oikeuksiinsa pienemmällä alustalla.

Mutta kiva idea Tuomolta ja myös sellainen terapiamalli, että varmaan oli mukava rakentaa.
Tekijät tekee.
Hauska idea, kuvia syö alusta ja valaistus, ellei tarkoituksella tuollainen synkkä.
Värit sopivat aikakauteen hyvin.
Piristävä poikkeus "lentokonemallien" joukkoon. Tästä on minullakin ollut pitkään aikomuksena vääntää pienoismalli. On se sen verran erikoinen keksintö. Hyviä referenssikuvia on ollut aikoinaan myös Mobilisti-lehdessä. www.mobilisti.fi/mobilisti/finnilan-lumikiituri/
Kiitos, Antti, Timo, Petri ja Ari !
Antti, korjasin nuo virheet.
Timo, Sattui olemaan tuo valmis alusta tuossa vieressä ja käytin sitä.
Petri, alusta on valkoinen, mutta otin kuvat pilvisellä säällä ulkona.
Ari, kannattaa mittailla tarkkaan esim. moottoripukin korkeus, lavan pituus, moottorin koko, potkurinsuojus ym.
Kiitos vinkistä. Otitko selvää, onko Lycomingin moottoria saatavana mistään valmiina 1/72 tai 1/48 mittakaavassa? Vai onko ainoa vaihtoehto skrätsäys?
Ari, eikös helpolla pääse jos ostat Piper Cherokee 180 mallin jossa on moottori?
Siis noin nopsaan aatellen. Siinähän kaiketi kaipaamasi motti on.
Terve, Ari ja Petri.
Itse anastin moottorin Cessna 172:ta Saab Safiriin. Sopii 1:48 malliin.
Tuomolta se tulee aina näitä harvinaisempiakin vekottimia arvioitaviksi ja hyvä niin. Hienosti olet homman klaarannut, varsinkin kun varsinaisia malliosia ovat vain tuo keula ja sukset. Nuo keulan lasitukset ovat vähän sumeita mutta varmaankin kosteudesta ja pakkasesta menneet huuruun ;-). Ukkelit sopivat hyvin tähän kokonaisuuteen. Kooltaanhan malli ei ole kovinkaan suuri, joten hatunnosto urakan loppuun saattamiselle!
Ari Oksanen kirjoitti:
Kiitos vinkistä. Otitko selvää, onko Lycomingin moottoria saatavana mistään valmiina 1/72 tai 1/48 mittakaavassa? Vai onko ainoa vaihtoehto skrätsäys?
Taranguksen 1:48 Safiria ei ainakaan kannata käyttää, moottori on aika karkeasti mallinnettu ja tarkoitettu "piiloon jätettäväksi". Kiitos Ari myös tuosta mobilistilinkistä, selvensi paljon että mitä Tuomo on rakentanut.
Joku tuollainen "elintenluovuttaja" on varteenotettava vaihtoehto. Täytyy etsiä joku cessnanpaipperi, jonka voimalaite on kohtuullisen hyvä aihioksi. Taranguksen Sähvän kävin jo kellarissa tarkistamassa ja Markun tapaan kehnoksi totesin.
Pirteä ja hienosti toteutettu kokonaisuus!
Kiitosta Kari !