Pienoismallit.net

Dornier Do 24T

Italerin uudelleenpaketointi omasta vanhasta mallisarjastaan - 1/72 skaalan saksalaisesta Dornier Do 24T lentoveneestä. Tässä uudessa paketoinnissa on mukana uutuutena esim. ihan uudet ohjaamon sisätilat omissa muovirangoissaan ja myös metalliosia - esim. ohjaamon mittaritauluun. Myös mukana tulevat siirtokuvat ovat uutta tuotantoa.

Itse päätin rakentaa tästä saksalaisen version - sarjan mukana tulee siirtokuvat myös espanjalaiselle ja ranskalaiselle koneelle.

Viimeistelin mallin tänään lauantaina 9. kesäkuuta kuvauskuntoon kesämökilläni Anttolassa, Saimaan rannalla. Ikävä kyllä jouduin ottamaan kuvat ulkona, koska mökin sisällä kuvaus ei millään onnistu - jos ei ole vastavaloa mökin ikkunoiden kohdalla, niin sitten mökin sisällä on liian pimeetä kuvaamiseen.

Jos nämä valokuvat "luontotaustoineen" ovat palstan sääntöjen vastaisia, niin kuvat saa ylläpitäjä poistaa.

Kommentit

Todella taidokkaasti rakennettu lentovene, yksityiskohdat ja viimeistely huippu luokkaa. Kiva muutenkin nähdä tällaisia harvinaisia koneita. Kuuluiko tuo siirtovaunu itse sarjaan, vai onko erikseen hankittu?

Miten niin luontotaustat sääntöjen vastaisia…minähän saisin poistaa sitten aika montakin kohdettani!? Minusta tuo järvitausta sopii paremmin kuin hyvin juuri nimenomaan tälle kohteelle. Hieno on!
Jälleen Raimon Sawon-tehtaan tuotantoa! Erinomainen lopputulos. Ja eipä Raumalta muuta kuin erinomaista tulekaan… Ja tämä ei ole mielistelyä, vaan mallien kertomaa faktaa.
Kokonaisuus on kyllä vaikuttava. On se vaan ollut melkoisen iso laite tuo Dornierin 24:n ollut. Saksalainen versio on hieno, mutta etenkin tuo espanjalainen viimeistely olisi myös ollut mukava nähdä.
Ja Raimon monena vuonna pitämä Mikkeli mallailukaupunkina keskustelu oli (ja toivottavasti tulevaisuudessakin on) todella mukavaa luettavaa!
Tästä mallista ytimekäs loppulause:PIDÄN!
Hieno ja erikoinen malli eikä tuosta luonnonmukaisesta tausta voine kukaan loukkaantua? Kun on kyseessä lentovene, olisiko mahdollista ottaa sellaista kuvaa, jossa kone on vedessä? Jos kone ei kellu, niin tasaisen kiven tai tms. päällä. Tämä voisi lisätä vielä enemmän aitouden tuntua.

Niin tai näin, komea malli koneesta! Mikä muuten on siipien kärkiväli?

T. Jake
Tämän mä meinasin tehdä jo 1970-luvulla! - Ehkä vielä.. Siististi tehty malli.
Minä kyllä luulin tuosta ensimmäisestä kuvasta, että kuvauspaikka on ihan varta vasten tehty! Perspektiivi toimii. No, kasvillisuus ei ole ihan skaalassa, mutta fiilis on hyvä. Asianhan voisi korjata, tuolla Jarmon ehdottamalla "kelluntakuvalla".
Tästä työstä ei voi muuta todeta, kuin: Loistava! Koottu huolellisesti, Camo toden mukainen ja vielä kun maisemaan sijoitus toimii noin hyvin,niin PIDÄN älyttömästi!! Hattu pois päästä ja syvä kumarrus!

yst. terv. Seppo V
On kyllä hieano !
Tämä on todella hieno. Myöskin mukava tuo maisemaan sovittaminen!
AJ 10.6.2018 20:52 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, komppaan kehuja yllä ja edellä. Kaikinpuolin upea pienen herrasmiesskaalan Dornier Do 24T. Ei mitään nillitystä ja narinaa, ainoastaan kehuja. Kaikki on hienosti kohdallaan rakentaminen, maalaus, viimeistely ja hillitty säistys. Luontotausta sopii vallan mainiosti taustaksi lentovenemallille. Jaken ehdotus yllä toisi vielä pikantin lisän kuviin. Viikon mallin aineksia; kisaillee Eugenen lekomallin kanssa viikon mallin tittelistä. Erinomaista työtä Raimo! Parhain terveisin, AJ
Mielenkiintoinen aihe, hieno maalaus, oikein onnistuneet kuvat. Mitä muuta voisi sanoa?
Jos olisi joitain tarkempia lähikuvia, niin ehkä voisi ihan vähän nillittää joistain yksityiskohdista, mutta Raimo osaa välttää sen taktiikallaan;)

Hieno!
Todella hieno malli, ja rantakuva onnistunut!

YT
Kalle